'IZGURAJ GA!'

Stigla kazna za vozački skandal koji je uznemirio Njemačku!

27.08.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Momčad Audija na utrci u Spielbergu naredila je svom vozaču Timi Scheideru da se namjerno zabije u vozače Mercedesa, zbog čega su joj oduzeti bodovi uz novčanu kaznu od 200 tisuća eura i suspenziju ravnatelja te krivca na stazi...

'Schieb ihn raus!', derao se Wolfgang Ullrich preko radio veze Timi Scheideru i ovaj ga je zaista poslušao, izguravši u šljunak Mercedesove vozače, među njima i glavnog aduta Pascala Wehrleina, što je omogućilo Audijevom Marcusu Ekstromu da preuzme vodstvo u ukupnom poretku njemačkog DTM-a.

Ovaj sramotno nesportski čin izazvao je burne reakcije u Njemačkoj i danima bio glavna tema u sportskim medijima, a sada je konačno stigla kazna od organizacije koja vodi ovo u zemlji iznimno popularno natjecanje turističkih automobila.

Timi Scheideru zabranjen je nastup ovaj vikend u Moskvi, dok će ostatak momčadi smjeti nastupiti, što je pomalo razočaralo rivale. Wolfgangu Ullrichu zabranjen je pristup boksevima u DTM-u, kao i radio vezi, Audiju su oduzeti skupljeni bodovi u Spielbergu u poretku konstruktora, uz 200 tisuća eura novčane kazne.

'Audi se neće žaliti na ovu odluku. Wolfgang Ullrich već se ispričao Mercedes-Benzu i DTM fanovima odmah nakon trke. Za nas je sada ovaj slučaj zatvoren,' potvrdio je ugledni proizvođač automobila koji je mora se reći i dobro prošao.