NEVIĐENI šuterski niz

Stephen Curry pomaknuo granice i postavio rekord koji je odjeknuo u svijetu, ali za NBA legendu je ipak najbolji ikada Dražen Petrović; i neće promijeniti mišljenje

26.04.2021 u 09:44

Bionic
Reading

U NBA ligi u nedjelju je odigrano sedam utakmica, a apsolutni junak večeri bio je Stephen Curry koji je postavio rekord koji će teško biti oboren. Pomakao je granice…

U pobjedi nad Sacramento Kingsima 117:113 dvostruki MVP Stephen Curry ostvario je učinak od 37 koševa (7 trica), četiri asistencije i sedam skokova. No, pedantni statističari zabilježili su kako je Curry u travnju ubacio ukupno 85 trica što je novi rekord po broju ubačenih trica u povijesti NBA lige u bilo kojem kalendarskom mjesecu. A mjesec još nije gotov…

Dosad je rekord držao James Harden koji je u studenom 2019. ubacio ukupno 82 trice. Na pitanje smatra li se najboljim šuterom na svijetu svih vremena rekao:

'Očito je kada izađem na teren da se osjećam kao najbolji šuter na svijetu. Ali isto tako sam svjestan kako još puno toga trebam napraviti i uložiti puno truda da bih to posao', kazao je Curry koji svakom novom utakmicom pomiče granice.

No, usprkos svim rekordima zanimljivo je kako jedna od najboljih šutera svih vremena Reggie Miller stoji iza svog mišljenja kako je za njega najbolji šuter ikada Dražen Petrović.

'Tko je najbolji ikada? Najlakši odgovor bi bio odabrati između sadašnjeg rekordera Raya Allena ili Curryja koji će oboriti taj rekord. Ja sam, međutim, predstavnik stare škole i neću birati lake odgovore - najbolji šuter kojeg sam ikad vidio bio je Dražen Petrović! Dražen je došao kasno u NBA, a nažalost, Bog ga je uzeo jako rano', kazao je Miller u svibnju 2020. godine dodavši:

'Dražen Petrović je definitivno najbolji šuter protiv kojeg sam igrao. Nikada prije ni poslije nisam vidio nekoga kao on. Znate, ljudi sada pričaju o brzom izbačaju Stepha Curryja, no Petrović je imao najbrži izbačaj koji sam vidio.' Iza te izjave Miller stoji već godinama i rekao je kako neće promijeniti mišljenje...

Svojim igrama u zadnje vrijeme te pogotovo šuterskim izvedbama Stephen Curry je pomakao granice i s pravom ga mnogi smatraju najboljim šuterom svih vremena.

Uostalom, podatak kako Curry u karijeri ima čak 20 utakmica deset ili više ubačenih trica – što je apsolutni rekord – dovoljno govori. Drugi na listi s pet takvih utakmica je njegov suigrač Klay Thompson.

Dodajmo kako su Brooklyn Netsi nadigrali Phoenix Sunse sa 128:119 uz odličnu igru All-Star tandema Kevina Duranta (33 koša) i Kyrieja Irvinga (34 koša i 12 asistencija).

Kod druge momčadi Zapada Phoenix Sunsa – u kojoj Dario Šarić nije bio u sastavu zbog ozljede gležnja – najbolji je bio Devin Booker s 36 koševa.

Atlanta Hawksi su s 111-104 nadigrali MiIlwaukee Buckse uz 32 koša Srbina Bogdana Bogdanovića, dok Milwaukeeu nije pomogao ni 31 poen i 14 skokova od Giannisa Antetokounmpa.

Dodajmo još kako su Indiana Pacerssi sa 131-112 dobili Orlando Magic. Dvoboj će se pamtiti i po teškoj ozljedi igrača Orlanda Devina Cannadya, koji je u prvoj četvrtini zadobio otvoreni prijelom gležnja.

NBA rezultati

  • Brooklyn – Phoenix 128:119 (Dario Šarić nije igrao za Sunse)
  • Orlando – Indiana 112:131
  • Atlanta – Milwaukee 111:104
  • Golden State – Sacramento 117:113
  • Washington – Cleveland 119:110
  • Portland – Memphis 113:120
  • Charlotte – Boston 125:104
l>