NAKON DEBAKLA, SMJENA

Stanković napušta 'orlove', Vidić još razmišlja

12.10.2011 u 12:17

Bionic
Reading

Veznjak srpske reprezentacije i talijanskog prvoligaša Intera Dejan Stanković (33) objavio je kako više neće igrati za izabranu vrstu nakon što se Srbija nije uspjela plasirati na Euro 2012., a povlačenje je najavio i branič Nemanja Vidić

'Za mene je to bila zadnja službena utakmica s reprezentacijom, čekam još samo oproštajnu utakmicu i onda je gotovo', kazao je Stanković nakon poraza Srbije od Slovenije (0:1) u utorak u kvalifikacijama za Euro koje se iduće godine održava u Ukrajini i Poljskoj.

Stanković je prvu utakmicu za reprezentaciju, tada izabranu vrstu Savezne Republike Jugoslavije - Srbija i Makedonija - odigrao 27. travnja protiv Južne Koreje u Beogradu. U nacionalnom dresu odigrao je ukupno 102 utakmice, izjednačivši rekord napadača Save Miloševića, i zabio je 15 golova.

Nemanja Vidić, kapetan engleskog prvoligaša Manchester Uniteda (30) također je dao naslutiti da će slijediti Stankovićev primjer.

'Vrijeme je da se pomladi reprezentacija, neki se igrači trebaju povući iz ekipe', kazao je Vidić koji je srpski nacionalni dres obukao 56 puta, a prvu je utakmicu za reprezentaciju odigrao 2002. u Napulju protiv Italije (1:1).