za tportal

Stanić rekao što misli o Daliću i Vatrenima: To je frustrirajuće za sve ostale, ali...

12.09.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija zasjela na vrh ljestvice skupine D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024, stručan i iskren komentar za tportal dao je proslavljeni član Vatrenih Mario Stanić

Domaćom pobjedom protiv Latvije 5:0 te gostujućom protiv Armenije 1:0, hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je maksimalnih šest bodova i zauzela prvo mjesto u skupini D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. Plan je ispunjen i odlazak na Europsko prvenstvo gotovo sigurno neće doći u pitanje…

>> Zastrašujući rekord Hrvatske o kojem se govori iako Dalića to previše ne zanima

'Razlika u kvaliteti je očigledna, a ove dvije pobjede samo su potvrda kontinuiteta. Bez obzira na nadarenost i imena koja imamo u momčadi, najvažnije je da smo dobili kontinuitet. Jer nama su kvalifikacije često znale biti problem, bilo je i mučenja, a često smo i navijače dovodili u neizvjesnost', kazao je za tportal Mario Stanić, dodavši:

'Ova generacija, otkad je vodi Zlatko Dalić, konstantno je u kontinuitetu, a tko god je bio u profesionalnom sportu, zna da je najvažnije imati upravo – kontinuitet. Tradicionalno smo imali problema u kvalifikacijama protiv manje atraktivnih protivnika, koji su nam često znali biti kamen spoticanja, zbog pristupa ili neiskorištenih šansi i slično. Zato kapa do poda svim dečkima, cijelom stožeru na čelu s Dalićem i svima koji sudjeluju u cijelom ovom kontinuitetu koji traje i traje', dodao je Stanić.

'No kad govorimo o rezultatima i rekordima koje Vatreni bilježe pod Dalićem, treba reći da je tu u pitanju dominacija. Svi ti nizovi bez poraza, deset pobjeda u gostima u nizu i slično, frustrirajući su za sve ostale reprezentacije, ali jednostavno trebamo svi uživati u trenutku. Očito je Dalić pronašao formulu koju dosad nije imao nitko od izbornika', iskren je bio Stanić.

Stoga je poručio svima:

'Znate, lako je svima nama teoretizirati i baviti se statistikom, brojem duela, postotkom posjeda lopti, brojem udaraca po golu i slično. Rezultat je jedino što je opipljivo i za što se čovjek može uhvatiti. Zato trebamo svi uživati dok to traje.'

Na kraju se dotakao i Eura 2024, a koji se čini sigurnim:

'Mislim da će stožer i igrači iskoristiti preostale utakmice kvalifikacija kao što bolju pripremu za odlazak na Euro. Jer moramo biti realni i reći da je kroz ovakve kvalifikacije moćnim reprezentacijama puno teže ne otići na Euro nego biti među prva dva. Čak i ako to ne uspiješ, imaš razigravanje, tj. dodatne kvalifikacije… Sve to daje izbornicima prostora da mogu isprobati neke stvari', kazao je, dodavši:

'Ono što je jako lijepo jest da se dobro igra i pobjeđuje, što će nabildati samopouzdanje igračima prije odlaska na Euro. Uz sve to, taj duh zajedništva, koji vidimo kod naših, itekako je važan. Sve je ovo meni super, od igre do rekorda, i tome smo težili svih ovih godina', završio je Stanić.

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL