real u 'progonstvu'

[VIDEO] Stadion velikog Reala neprepoznatljiv; pogledajte na što liči teren na kojem je 1. ožujka pala Barcelona

31.05.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Madridski Real, baš kao i ostali klubovi španjolske La Lige, utakmice do kraja sezone igrat će pred praznim tribinama. I stoga su u 'kraljevskom klubu' odlučili da taj period iskoriste za preuređenje svog Santiago Bernabeua.

S obzirom na to da se zbog pandemije koronavirusa, ali i potrebnih epidemioloških mjera, na stadione neće moći ulaziti sigurno još nekoliko mjeseci, odnosno da će se utakmice igrati bez gledatelja, u madridskom Realu odlučili su to vrijeme iskoristiti za obavljanje ionako planirane rekonstrukcije stadiona i izrade posve novog travnjaka.

Real Madrid će tako u ostatku ove sezone igrati na stadionu Alfredo Di Stefano u Valdebebasu, odmah do trening kampa 'kraljeva'.

Naravno, niti Zinedine Zidane niti igrači ni u najgorem snu nisu pomišljali da će nakon 2:0 pobjede 1. ožujka nad Barcelonom, u najvećem svjetskom derbiju, to biti i oproštaj od aktualnog travnjaka, jer vrlo brzo prvenstvo je bilo prekinuto, kao i u ostatku Europe. Stadion je u jednom trenutku čak bio i prenamijenjen u slučaju da bi njegovi kapaciteti trebali kao ispomoć medicinarima u borbi protiv virusa.

Sada se stanje primirilo, pa su počeli radovi, iako je prvotno bilo zamišljeno kako će se s njima krenuti tek u ljeto 2022. godine, jer izvjesno je da do jeseni navijači neće moći dolaziti na stadione.

Planirani kraj ove faze renovacije je 1. listopada. Planiran je dovršetak najmodernijeg travnjaka na svijetu, koji će biti sklopiv i moći će se ukloniti s mjesta i ponovno postaviti u samo nekoliko minuta.

Potom bi se na Santiago Bernabeu postavljao novi krov koji bi se također mogao uvlačiti, te niz novih prostora za slobodno vrijeme. Sve u futurističkom dizajnu.

  • +7
Započela renovacija Realova stadiona Santiago Bernabeu Izvor: Profimedia / Autor: NN
Izvor: Društvene mreže