DOBRA POUKA ZA UBUDUĆE

Srpkinje doživjele debakl, ali svi pričaju o 18. minuti i nizozemskoj vratarki; najkomičniji trenutak SP-a

05.12.2019 u 13:34

Bionic
Reading

U četvrtom kolu svjetskog prvenstva za rukometašice Nizozemska je razbila Srbiju 36:23 (20:12), a na toj utakmici dogodio se dosad najkomičniji trenutak natjecanja

Srbija će u utorak protiv Slovenije igrati svoju majstoricu za prolazak, ta utakmica odlučuje o trećem mjestu u skupini koje vodi u drugu fazu natjecanja.

Prije toga izabranice Ljubomira Obradovića narušile su atmosferu u svlačionici debaklom u susretu s Nizozemkama. Kako pišu srpski mediji bila je to razočaravajuća predstava njihovih igračica s nevjerojatno mnogo pogrešaka.

No najkomičnija pogreška, i to ne samo utakmice nego cijelog prvenstva, ide na dušu Nizozemki, a krivac za to je Tess Wester.

Naime, nizozemska vratarka je u 18. minuti fenomenalnom reakcijom zaustavila zicer jednoj srpskoj rukometašici, ali dok je ona proslavljala obranu, lopta koja je otišla u zrak, pala je na parket te se zatim otkotrljala u mrežu.

Lice 26-godišnje Wester sve je govorilo, ali njezina ekipa je u tome trenutku već vodila s velikom razlikom (12:6) pa nije trebala predugo o tome razmišljati.

  • +6
SP za rukometašice 2019., Srbija - Nizozemska Izvor: EPA / Autor: HIROSHI YAMAMURA