POZNATO 27 SUDIONIKA

Srnina asistencija za prolaz Šahtara, Malmö izbacio Celtic

25.08.2015 u 23:15

Bionic
Reading

Osim Hrvatske, svoje će prvake u grupnoj fazi elitnog klupskog natjecanja imati i Švedska te Izrael, nakon što je Malmo u uzvratu svladao škotski Celtic 2:0, a Maccabi iz Tel Aviva odigrao 1:1 sa švicarskim Baselom

Skupo je Švicarce stajao pogodak primljen u posljednjim sekundama prvog dvoboja u Baselu, a dvostruki strijelac iz te utakmice Eran Zehavi postigao je i pogodak za konačnih 1:1 u uzvratum, što je Izraelcima bilo dovoljno za prolaz. Dejan Radonjić neće s Dinamom igrati u Ligi prvaka, ali odlazi na posudbu u klub koji je izborio mjesto u elitnom europskom klupskom natjecanju.

Celtic je u desetoj minuti prvog dvoboja vodio 2:0, ali je iz Glasgowa u Malmö donio samo jedan pogodak prednosti (3:2). Nedovoljno, jer je švedski prvak u uzvratu slavio s 2:0 i igrat će u društvu 32 najbolja europska kluba.

Monaco nije nadoknadio zaostatak iz Valencije, a za prolaz Španjolaca najveće zasluge idu Alvaru Negredu koji je u 4. minuti sjajnim lobom svladao hrvatskog reprezentativnog čuvara mreže Danijela Subašića. Bio je to jedini pogodak Valencije, ali vrijedan plasmana u Ligu prvaka, jer je Monaco pogocima Raggija (17) i Eldersona (75) došao samo do utješne pobjede. Tako će španjolska imati pet klubova među 32 u grupnoj fazi Lige prvaka. Mario Pašalić je bio u početnoj postavi Monaca, a zamijenjen je u 52. minuti.

Ukrajina je dobila drugog predstavnika, iako je Šahtar protiv Rapida teškom mukom u Lavovu sačuvao prednost iz Beča (1:0). Austrijanci su u 22. minuti vodili 2:1, pogocima Schauba i Hofmanna, ali je Gladkij u 27. minuti odlično reagirao u kaznenom prostoru Rapida nakon ubacivanja Darija Srne te postavio konačnih 2:2 koji su Šahtar odveli u Ligu prvaka. Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar, a u 82. minuti Eduardo da Silva zamijenio je strijelca Gladkija.

Nakon uzvratnih susreta završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka igranih u utorak poznato je 27 od 32 kluba koji će ove sezone igrati u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

Direktan plasman u natjecanje po skupinama izborili su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern München, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiakos.

U utorak su im se pridružili Dinamo, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmö. Posljednjih pet klubova koji će nastupiti u LP doznat ćemo u srijedu.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u 27. kolovoza u Monacu u 17.45 sati.