'KOCKASTI' U TBILISIJU

Srna: Pobjeda u Gruziji Biliću za poklon

25.03.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Zgužvani i nenaspavani otišlo su rano jutros reprezentativci put Tbilisija, gdje ih čeka 'zicer' u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenestvo sljedeće godine. A jedini se naspavao, i to pošteno - Eduardo. Naime, napadač je zbog ozlijede ipak ostao u Zagrebu, preskočio je četverosatni let prema istoku.

Jutarnja kava, posljednji pozivi mobitelom, prelistavanje tiska, već su standarni ritualni Bilićevih izabranika. A u zrakoplovu za Tbilisi im se pridružio i Davor Šuker. Bez kopački...
Osim što je poveo osmu reprezentaciju svijeta na gostovanje kod 72. momčadi prema Fifinoj ljestvici, Darijo Srna, prednjačio je oko 8 ujutro među pospanima.

'Osim Eduarda svi su na raspolaganju, spremili smo se dobro. Znamo kakva nas utakmica čeka, i da nosi tri zlatna boda. S ovom utakmicom možemo puno toga dobiti, napraviti veliki korak prema Europskom prvenstvu', kaže kapetan 'kockastih'.

Kakvu igru očekujete, na našoj polovici ili pred njihovim golom?

'Utakmica će, s obzirom na našu kvalitetu ipak biti na njihovoj polovici, ali nezgodni su godinu i pol dana nisu izgubili kod kuće'.

Gledali su isječke utakmice koju je Gruzija igrala protiv Izraela. Radi se o 72. reprezetnaciji svijeta...

'Nisu tehnički dobro potkovani kao mi, ali su nezgodni u kontrama, prekidima, imaju iskusne igrače poput Kakhabera Kaladzea, ali mi svoju kvalitetu više moramo pokazati u subotu'.

Radi li se o prijelomnoj utakmici kvalifikacija za Euro?

'Mislim da je prijelomna. Istina, nećemo istina ništa ni izgubiti, nedaj Bože da ostane neriješeno, jer mislim da će do zadnje utakmice sve biti otvoreno. Ako pobijedimo, ostaje nam prvo mjesto, imamo poslije toga kolio-toliko lagan raspored, dok Grčka već ima tri utakmice teške'.

Bit će to 50 utakmica Slavena Bilića, Srna je bio s njime cijelo vrijeme.

'Bilo je puno ljepših stvari nego ružnih, odigrali smo lijepih utakmica, osma smo reprezentacija na svijetu, tako treba nastaviti. Cilj za ovu sezonu je odlazak na Euro i to bi, mislim, biti naljepši poklon i njemu i cijeloj Hrvatskoj', dodaje kapetan.

Što se tijekom tjedna odvijalo u Brežicama objasnio je Ognjen Vukojević.

' Dobro radimo, malo smo skupa, nemamo puno vremena za pripreme, svaki nam je trening od velikog značaja. Ali, kvalitetno smo se pripremili i ovoga puta, baš zato što znamo što nam znači gostovanje u Tbilisiju'.

A u momčadi se očekuje i Tomislav Dujmović kao zadnji vezni uz Vukojevića.

'Motiviran sam, vjerujem da ću igrati, da ću se opet dokazati'.