LIGA PRVAKA

Srna i Eduardo u Beograd po prolaz skupine

23.11.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Ovog utorka na rasporedu je peto kolo nogometne Lige prvaka, i to u skupinama od E do H. Nama najzanimljiviji ogled odigrat će se u Beogradu gdje Partizan dočekuje Šahtar čije boje brane Darijo Srna i Eduardo da Silva

Nogometna Liga prvaka polako se približava kraju prvog dijela. Ovaj tjedan su na rasporedu utakmice petog, pretposljednjeg, kola igranja po skupinama. Prvi će na teren izaći momčadi iz skupina od E do H.

U skupini E drugoplasirana Roma na svom stadionu dočekuje Bayern koji je već osigurao nastavak natjecanja i prvo mjesto u skupini. Obje momčadi su dosta osakaćene ozljedama, Romi nedostaje Taddeji te je upitan nastup i De Rossija, dok Bayernu nedostaju Schweinsteiger, Olić, Robben i Klose. Zbog silnih ozljeda u redovima bavarskog kluba Roma ima priliku pobjedom kolo prije kraja osigurati to drugo mjesto koje vodi u drugi krug natjecanja.

Drugi par iste skupine jest onaj između posljednjeg Basela i Cluja. Obje momčadi imaju teoretsku šansu doći i do drugog mjesta, no za takav pothvat moraju pobijediti u obje preostale utakmice. Kako god bilo nakon ovog kola jedna će momčad sigurno otpasti.

U skupini G Auxerre će pred svojim gledateljima probati doći do pobjede nad Milanom i tako se dokopati možda drugog, a ako to ne onda trećeg mjesta koji barem vodi u Europsku ligu. Ajaxu u goste dolazi Real Madrid koji se nalazi u velikom naletu. Madridska je momčad već jednom nogom osigurala prvo mjesto u skupini, a Ajaxu je potreban svaki bod za nastavak euro natjecanja.

Zanimljivo će biti u skupini F gdje će se Spartak i Marseille u direktnom sudaru boriti za drugo mjesto na tablici. Chelsea je već odavno zacementirao svoju prvu poziciju i u ovom kolu dočekuje Žilinu koja dosada nije ubilježila niti jedan bod.

Nama najzanimljiviji ogled odigrat će se u Beogradu gdje posljednja plasirana momčad H skupine Partizan dočekuje hrvatski dvojac Srna – Eduardo i njihov Šahtar. Ukrajinski predstavnik prvi puta ima priliku proći skupinu Lige prvaka, a to bi mogli potvrditi baš u srpskoj prijestolnici.

U drugom ogledu iste skupine Braga dočekuje Arsenal.