POVIJESNI USPJEH

Srbija nije zaustavila Albance: Sa stilom otišli na Euro!

11.10.2015 u 20:35

Bionic
Reading

Nogometaši Albanije po prvi su put u svojoj povijesti osigurali nastup na velikom nogometnom natjecanju, osvojivši drugo mjesto u skupini I trijumfom u Armeniji...

Podsjetimo, Albanci su u četvrtak u Elbasanu imali priliku pobjedom protiv Srbije osigurati najveći uspjeh u povijesti svoje zemlje, no u utakmici koju su mediji opisivali kao 'više od utakmice' slavili su gosti i tako se osvetili za nemile scene sa zastavom Velike Albanije u Beogradu prije godinu dana.

No, Portugal je u isto vrijeme svladao Dansku i dao Albaniji novu priliku. Trebala je samo pobjeda u posljednjem kolu u gostima kod Armenije za plasman na Euro, jer su Danci svoje utakmice već odigrali. Trijumf se i dogodio. Čistih 3:0 za goste, uz autogol Hovhannisyana i pogotke Djimsitija i Sadikua.



Albanija će tako sljedećeg lipnja po prvi put igrati na velikoj nogometnoj smotri, a tamo će biti i Portugal koji je u zadnjem kolu dobio Srbiju u gostima 2:1, zahvaljujući golovima Nanija i Moutinha. Domaći su susret završili s devet igrača, bez isključenih Matića i Kolarova.

Srbija ostaje predzadnja, Danci idu u dodatne kvalifikacije.

EP kvalifikacije

Skupina I

Armenija - Albanija 0:3
Srbija - Portugal 1:2
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Portugal 8 7 0 1 21
2. Albanija 8 4 2 2 14
3. Danska 8 3 3 2 12
4. Srbija 8 2 1 5 4
5. Armenija 8 0 2 6 2

Sljedeće utakmice