DOBILI BRAZIL U PRODUŽETKU

Srbija na nogama! Njihovi 'klinci' su svjetski prvaci

20.06.2015 u 09:26

Bionic
Reading

U subotu ujutro po srednjeeuropskom vremenu na Novom Zelandu odigrano je finale svjetskog prvenstva za igrače 'do 20', a u finalu su igrali Brazil i Srbija. A naslov svjestkih prvaka pripao je Srbiji, koja je i četvrtu utakmicu zaredom dobila nakon produžetaka

Nakon što su se Brazilci 'prošetali' do finala, svladavši u polufinalu Senegal s velikih 5:0, u finalnom srazu protiv Srbije imali su mnogo težeg suparnika.

Za razliku od 'carioca', Srbi su do finala stigli mnogo teže, a čak su tri dvoboja (Mađarska, SAD, Mali) završavali u produžecima. Drugim riječima, koliko god umorniji bili, imali su i veliko iskustvo rezultatski neizvjesne utakmice, odnosno psihološku snagu da se bore u produžecima.

Momčad Veljka Paunovića prva je povela, a za 1:0 zabio je Mandić u 70. minuti utakmice. Na 1:1 samo tri minute kasnije izjednačio je Pereira, a kako do kraja više nije bilo pogodaka, morali su se igrati produžeci. I kada se već činilo da će o pobjedniku odlučivati kazneni udarci, Srbi su odigrali lijepu kontru, nakon koje je Nemanja Maksimović zabio za konačnih 2:1 i veliko slavlje Srba na Novom Zelandu.

U utakmici za treće mjesto Mali je sa 3:1 svladao Senegal.