PRAVA MOMČAD

Srbi zaustavili Francuze i ušli u finale košarkaškog SP-a

12.09.2014 u 23:59

Bionic
Reading

Srpska košarkaška reprezentacija drugi je finalist košarkaškog SP-a koje se održava u Španjolskoj. Nakon što je Franuska izbacila Hrvate i favorizirane Španjolce momčad Aleksandra Đorđevića svladala ju je sa 90:85 (21-15, 25-17, 15-14, 29-39) i ušla u svoj prvi samostalni finale u povijesti košarkaških mundijala

Procjene uoči ovog dvoboja ostavljala je dojam da Srbima odgovara utakmica na manje koševa. da im nije pametno zalijetati se na francuze i ući u njihov ritam u kojemu mogu mljeti nergijom i fizičkim predispozicijama. Ipak, Srbi predvođeni ponovno sjajnim Teodosićem odigrala je sjajnu utakmicu u oba smjera i uzvratila europskim prvacima za poraz u skupnoj fazi natjecanja.

Srbi su u osminu finala ušli kao posljednja momčad najjače skupine SP-a, no nanizali su skalpove redom favoriziranih Grka, Brazilaca i Francuza i zasluženo će igrati veliki finale protiv selekcije SAD-a.


Srbi su već nakon prvog poluvremena imali 14 poena razlike, nakon treće četvrtine vodili su s 61-45, a Francuzi do same završnice nisu pružili ni približno onako dobru igru kao u četvrtfinalu, kada su senzacionalno izbacili domaćine Španjolce. U sjajnoj zadnjoj četvrtini, u kojoj su Francuzi ubacili čak 39 koševa, europski prvaci ipak nisu napravili potpuni preokret.

Srbe je predvodio Miloš Teodosić s 24 poena, od čega 18 u prvom poluvremenu, a Francuze sjajni Nicolas Batum s 35 koševa i čak osam trica.

Finale je u nedjelju u 21 sat, a u subotu će se u 18 sati u reprizi finala prošlog EURA za broncu sučeliti Litvanci i Francuzi.