šok i nevjerica

Navijači bijesni nakon što je Crvena zvezda ispala iz Europe; pali su tri minute prije kraja

12.12.2019 u 12:48

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde u posljednjem su kolu Lige prvaka u srijedu navečer gostovali kod 'bratskog' im Olympiacosa u Pireju. I imali su 'crveno-beli' sve u svojim nogama, prvu su utakmicu u Beogradu dobili 3:1, a sada bi remijem osigurali plasman u Europsku ligu. No, doživjeli su težak udarac i razbjesnili navijače

Već se od ranije znalo da Bayern i Tottenham iz skupine B idu u osminu finala Lige prvaka, pa su svi s nestrpljenjem očekivali susret Olympiacosa i Crvene zvezde.

Zvezda je u Pirej stigla sa samo jednim ciljem, ne primiti gol, braniti se svim snagama... Na kraju su 'crveno-beli' pokleknuli samo tri minute prije kraja susreta, a to je poprilično razljutilo najradikalnije navijače. Delije su na kraju za poraz okrivile strance. No, krenimo redom...

Olympiakos je bio bolja momčadi tijekom cijelog susreta, ali je i Zvezda imala svoje šanse. Najbolju je u prvom poluvremenu propustio Tomane. Portugalac je u 42. minuti zapucao penal, točnije pogodio je prečku.

U drugom poluvremenu domaći su nogometaši krenuli na sve ili ništa, samo ih je pobjeda vodila u šesnaestinu finala Europske lige, bacili su sve karte u napad i uspjeli stvoriti nekoliko sjajnih prilika. No, Crvenu zvezdu je na životu održavao raspoloženi golman Borjan koji je na trenutke branio nemoguće.

Na kraju su se konstantni napadi ipak isplatili domaćinima. I to uz obilatu pomoć obrane Crvene zvezde. Naime, samo tri minute prije kraja utakmice Zvezdin je Brazilac Jander Santana igrao rukom u svom šesnaestercu i Olympiakos je dobio penal.

Siguran izvođač s bijele točke bio je Marokanac El Arabi za pobjedu 1:0, plasman u šesnaestinu finala Europske lige i veliko slavlje domaćih navijača...

'Sudac je svirao kraj, a Janderu nije htio prići nitko od suigrača. Tješili su ga prvi igrači Olympiacosa, a potom ga je od suigrača došao podržati samo Tomane. Na kraju ga je on odveo do navijača', prenose srpski mediji.

  • +13
Olympiacos - FK Crvena zvezda, Liga prvaka Izvor: Profimedia / Autor: ANGELOS TZORTZINIS / AFP / Profimedia

A navijači? Tko zna kako će sve završiti, Delije teško praštaju, a sada su za poraz izravni krivci - stranci! Lako im neće biti, ali uz takve bezosjećajne suigrače, čak se i bijesni navijači čine kao problemčić koji će se već nekako riješiti.

Nakon susreta na društvenim mrežama se oglasio tragičar Jander, no...

'Plačite zbog mene, a ja ću vam odgovoriti i reći vam riječi sjajne i čvrste stvari koje ne znate', napisao je Brazilac citat iz Biblije na portugalskom jeziku. No, ispod njegove objave uslijedila je kanonada uvreda navijača Crvene zvezde. Tek toliko da zna što ga čeka kad se vrati u Beograd...