odluka sljedećeg tjedna

Srbi napokon odlučili koliko će splitski huligani provesti u zatvoru

17.01.2018 u 21:40

Bionic
Reading

Nakon desetak dana 'zatišja', o splitskim huliganima koji su sudjelovali u neredima na najvećem srpskom derbiju, a nakon kojih su završili u pritvoru, opet se piše u srpskim medijima

Tako je beogradska Politika objavila tekst u kojem se pozivaju na tužiteljstvo s kojim su šestorica uhićenih Splićana navodno postigla dogovor o priznanju nasilničkog ponašanja.

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

S obzirom na taj dogovor, ova bi šestorka trebala odslužiti šest mjeseci zatvorske kazne iako se u Srbiji za izazivanje nereda na javnom mjestu i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi može izreći zatvorska kazna i do 12 godina.

Podsjetimo, prema dosad poznatim informacijama na stadionu Partizana su se 13. prosinca 2017. potukle dvije sukobljene frakcije navijača Partizana, od kojih je jedna na južnu tribinu stigla sa zapadne, u namjeri da ponovno postane najjača frakcija na tribini.

Među tim 'jurišnicima' bili su i huligani iz Splita kojima je za tučnjavu navodno isplaćeno nekoliko tisuća eura. Nakon utakmice policija ih je privela s još 20 drugih huligana. Ako do nagodbe uistinu dođe, nakon odslužene kazne zatvora huligani će biti protjerani iz Srbije, uz zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Pregovori su trajali tek dva dana, piše beogradski dnevnik, a potpisivanje sporazuma je zakazano za 23. siječnja, nakon čega će se zakazati ročište na kojem bi sud trebao prihvatiti ili odbiti nagodbu.