možda jednog dana shvate

Spašavala je živote huliganima, ali im i održala životnu lekciju

16.12.2017 u 16:36

Bionic
Reading

Sramotne scene s Partizanova stadiona i 'Večitog derbija' srpskog nogometa, na kojem su neslavne uloge imala i šestorica hrvatskih huligana, još uvijek su glavna tema medija u regiji

'Zanijemim svaki put kada vidim ovakvo nešto! Svakog dana se trudim izliječiti bolesne ljude i djecu koja se bore da prežive, a onda vidim ovo, huligane koji se igraju svojim životima kao da su bezvrijedni. Zapitajte se koliko bi bolesne djece dalo sve za vaše zdravlje koje trošite iz obijesti.', na svom je twitter profilu napisala Danica Grujičić, neurokirurginja u Kliničkom centru Srbije te profesorica na Medicinskom fakultetu.

  • +13
Huliganske scene na Partizan - Crvena zvezda 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Naravno, njezino iskustvo kojeg očito ima jako puno, a i čvrsti stav prema ovakvim potezima pojedinaca koji život doživljavaju očito drugačije, privukli su veliku pozornost i prenijeli su ga mediji iz regije. Jer očito samo ovakvim likovima tučnjave po tribinama, ali i odlasci 'na gostovanja' kako bi se tučnjavom zaradilo 10-tak tisuća eura, mogu biti zabava.

Podsjetimo, na derbiju Partizana i Zvezde, došlo je do velikog sukoba na tribini gdje su Partizanovi navijači, tzv. 'grobari'. Jedna od frakcija pak pokušala je zagospodariti tribinom, a u pomoć su im stigli i 'plaćenici' iz nekoliko država, od Bugarske, Grčke do Hrvatske. A među uhićenima su i šestorica izgrednika iz Splita, koji pak s navijačkim miljeom nemaju nikakve veze.