počeo drugi krug

Uzalud smo se nadali da nam Srbi mogu pomoći

18.01.2018 u 19:45

Bionic
Reading

Dvobojem Srbije i Norveške u zagrebačkoj Areni počeo je drugi krug europskog rukometnog prvenstva. Norveška je slavila s uvjerljivih 32:27, te je na taj način ostala u borbi za polufinale

Svjetski doprvaci, Norvežani, pobjedom 32:27 nad Srbijom su otvorili nastup u Skupini I, u kojoj je i Hrvatska.

  • +12
Srbija - Norveška (EP u rukometu) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Suparnici Skandinavcima bili su Srbi, koji su u drugi krug odnosno u borbu za polufinale stigli bez bodova, nisu gajili previše nade u moguće iznenađenje.

No, zato smo se mi nadali da bi eventualnom pobjedom prikočili Norvežane i Červarovim igračima olakšali put prema završnici.

I u prvom dijelu Srbija je još imala snage za dostojan otpor. Cvetkovićevi su igrači u nekoliko navrata i vodili (8:7, 16.15, 17:16), a na poluvrijeme se otišlo remijem (17:17).

Međutim, u nastavku je sve bilo na stani Norvežana, koji su, kako je vrijeme odmicalo, povećavali svoju prednost do konačnih 32:27.

Polovicu pogodaka Norveške reprezentacije postigli su Sander Sagosen i Kristian Bjornsen, svaki po osam. Četiri pogotka postigao je Magnus Jondal, a po tri Bjarte Myrhol i Christian O'Sullivan.

Najbolji strijelci Srbije bili su Žarko Šešum i Bojan Beljanski, svaki sa po pet pogodaka, dok je četiri postigao Darko Đukić.

Vjerujemo da su ovaj dvoboj dobro skenirali Červar i njegovi pomoćnici jer u sljedećem kolu, u subotu (20.30), Norveška će biti suparnik našima.