sp u rukometu 2023.

Srbi i Danci bili su više nego uvjerljivi na startu Svjetskog prvenstva; Mikkel Hansen sam je 'razbio' Belgiju...

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 13.01.2023 23:39
  • Objavljeno 13.01.2023 u 23:39
Bionic
Reading

Danci su branitelji titule svjetskih prvaka, a na ovom su SP-u krenuli u tom stilu. Razbili su Belgiju 43:28. Srbija je bila bolja od Alžira 36:27, a Norveška od Sjeverne Makedonije 39:27

Danci su se doslovno poigrali s Belgijom te na otvaranju SP-a odradili malo intenzivniji trening. Kolika je razlika u kvaliteti? Pa, utakmica je završila čak 43:28 za Dance koji su mogli slaviti i uvjerljivije, ali je dojam da u samoj završnici nisu željeli dodatno poniziti nedoraslog protivnika.

Briljirao je Mikkel Hansen koji je Belgiju 'počastio' s deset golova iz 11 šuteva, devet je golova za Dansku doda Gidsel, a po pet su u uvjerljivu pobjedu ugradili Jorgensen i Jakobsen.

Srbija je na startu SP-a uvjerljivo pobijedila Alžir 36:27. Petar Đorđić predvodio je strijelce 'orlova' s devet zabijenih golova, a osam je puta Alžirce 'probio' Mijajlo Marsenić.

Uvjerljivi su bili i Norvežani koji su deklasirali Sjevernu Makedoniju 39:27. Po šest golova za 'vikinge' zabili su Sagosen i Rod. Kod Makedonaca je Taleski zabio šest, Manaskov pet, a Kuzmanovski i Petrov po četiri gola...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal