pendreci, boce...

Sramotne scene iz Madrida; nakon okršaja navijača 'redsa' i 'spursa', tukla i policija

01.06.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Iako su Madrid i Španjolska napravili sve da finale nogometne Lige prvaka prođe u najboljem redui bez incidenata, središte Madrida u noćnim je satima doživjelo sve ono što doživljavaju i brojni gradovi u kojima se pojavi gomila pijanih (engelskih) navijača

Madrid je ove subote domaćin finalu nogometne Lige prvaka, u kojem će snage odmjeriti dva engelska kluba - Liverpool i Tottenham Hotspur.

>> U Madrid dolazi 100.000 Engleza, a nudi se i spavanje na 'luftiću' za 70 eura

Naravno, priča oko same utakmice trenutno je u drugom planu, jer kada se na jednom mjestu nađe oko 100.000 engleskih navijača, razvrstanih u dva navijačka tabora, i s nekoliko promila alkohola, jasno je da večer ne može proteći mirno i bez incidenata.

Prvo su se navijači 'dohvatili' na jednom od madridskih trgova, gdje su se gađali bocama.

I tada je očito krenulo...

Jer tijekom večeri, navijači Tottenhama iako navodno 'pristojni', što god to značilo u smislu izvještavanja engleskih medija, uspjeli su izazvati reakciju specijalne policije.

Jer 'mirno' su sjedili u jednom od restorana, dok je jedan njihov član pio na ulici. U tom trenutku policija je krenula 'češljati' uz stolove, a pri tom je udarala navijače 'spursa', bez ikakvog povoda.

Incident se dogodio u Cafe & Tapas restoranu u blizini glavnog madridskog trga Puerta del Sol.

'Smijali smo se i zabavljali. Bilo je sve u znaku Tottenhama i bilo je zabavno. Onda su u jednom trenutku dvojica policajaca došla i odjednom počeli udarati po stolovima s pendrecima', izjavio je jedan navijač dok je Harry Wade, koji se nalazio u restoranu, na Twitteru napisao:

-'Je**š španjolsku policiju, restoran je bio pun Spursa, interventna policija uletjela je unutra i počela udarati po nama i stolovima. Nismo nikakve probleme radili'.