PRONAŠLI SU SVOJ PUT

'Spustili' se u Kustošiju, a nakon šest mjeseci sele u klubove iz Lige petice?

16.05.2024 u 13:32

Bionic
Reading

NK Kustošija očito je postao odličan poligon za razvoj mladih igrača, ali i brži odlazak prema inozemstvu

I dok mnogi mladi nogometaši, pogotovo oni iz Zagreba, maštaju o igranju za Dinamo, dva su se klinca odlučila na drugačiji potez. Vjerojatno i uz savjet starijih, procijenili su da im je bolje 'spustiti' se koju stepenicu niže i razvijati se u fizički jačoj i zahtjevnijoj konkurenciji.

Riječ je o 17-godišnjem Lovri Chelfiju, koji je tijekom zimskog prijelaznog roka stigao u drugoligaša (op.a. iako je nominalno to treći rang hrvatskog nogometa) Kustošiju, baš kao i 16-godišnji Niko Tomašević.

Obojica igraju za momčadi koje su generacijski ispred njihovih vršnjaka (op.a. imaju pravo nastupa iza kadete), odnosno za juniore, ali i za seniore, što ovako mladim igračima može donijeti samo plus.

Osim toga, obojica igraju na poziciji veznih igrača, s time da se Lovro zna upisati i u strijelce. Posljednji gol zabio je u subotu u pobjedi Kustošije nad Rijekom.

I očito su obojica za svoje igre dobila visoke ocjene jer, kako doznajemo, lako je moguće da već ovog ljeta naprave inozemne transfere. Na vrata kluba iz zapadnog dijela Zagreba pokucali su skauti iz Engleske i Njemačke, čije seniorske momčadi igraju u Ligi prvaka.