sastanak održan

Sprema se senzacionalan transfer iz Zagreba u Beograd; Partizan i trofejni trener Obradović žele nadarenog Hrvata kojem je najveći uzor Luka Dončić

20.10.2021 u 14:56

Bionic
Reading

Poprilično senzacionalno u košarkašim krugovima odjeknula je vijest kako su beogradski Partizan i najtrofejniji europski trener Željko Obradović pokazali ozbiljan interes za 17-godišnjeg Hrvata Luku Krajnovića

Kako donosi portal Basketball.hr već je održano nekoliko sastanaka oko mogućnosti prelaska 17-godišnjeg hrvatskog playmakera Luke Krajnovića u Beograd. Ljetos je bio i na meti Cibone koja se okrenula mladim igračima, no njegova je odluka bila da ostane u zagrebačkom Boscu kao prvi organizator igre seniorske momčadi. Njegove igre očito nisu promakle skautima Partizana pa tako nije nemoguće da se ovih dana ostvari ovaj senzacionalan transfer iz Zagreba u Beograd.

Radi se o košarkašu koji je visok je 193 cm, a u košarci je od svoje sedme godine. Sa zagrebačkim Boscom je osvojio kadetski naslov prvaka Hrvatske te treće mjesto u juniorskoj konkurenciji, a treba reći kako je od svoje 14. godine član mladih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

U videu koji možete vidjeti u proligu ovako opisuje sebe kao igrača:

'Najbolji elementi moje igre su dribling, šut s poludistance i za tri poena te razigravanje suigrača', oni koji su ga imali priliku gledati znaju da Luka ima i pobjednički mentalitet i da se odlično snalazi u ulozi lidera momčadi.

Treba li dvojiti tko mu je košarkaški uzor? 

'Luka Dončić! Pokušavam modelirati igru prema njemu, njegovom driblingu i šutu', kazuje Krajnović kojem je želje zaigrati u Euroligi i NBA-u.

Hoće li se dogoditi senzacionalni prelazak jednog igrača iz Prve muške lige u redove lidera ABA lige i člana Eurokupa saznat ćemo vrlo brzo, no da je interes Partizana veliko priznanje i za njega i za njegov klub, tu dvojbe ne bi trebalo biti.