WTA BAASTAD

Šprem zaustavljena, Vrljić u četvrtfinalu

07.07.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem poražena je u dvoboju 2. kola WTA turnira turnira Swedish Open u Baastadu od Čehinje Lucije Safarove s 2:6, 7:5, 6:3. Za razliku od nje Ana Vrljić se plasirala u četvrtfinale pobijedivši Nizozemku Aranxu Rus 7:5, 5:7, 6:4

Varaždinka je odlično započela dvoboj u kojem je dobila prvi set, a u drugom nadoknadila zaostatak od 5:3, no ključnim se pokazao gubitak servisa kod 5:5. U trećem je setu Safarova, 25. igračica svijeta i djevojka finaliste Wimbledona Tomasa Berdycha, pokazala više snage i slavila nakon skoro dva i pol sata igre. Šprem je u meču od čak 17 break-lopti iskoristila svega četiri, a imala je i preslab postotak prvoga servisa od samo 44 posto da bi prošla u četvrtfnale.

U međusobnim dvobojima ove dvije tenisačice omjer je sada 1:1.

Dvadesetsedmogodišnja hrvatska tenisačica Ana Vrljić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira Swedish Open u Baastadu svladavši Nizozemku Aranxu Rus s 7:5, 5:7, 6:4.

Vrljić (270 na WTA listi) je u maratonskom dvoboju, koji je trajao dva sata i 45 minuta, uspjela svladati Nizozemku, koja je 142 mjesta bolje plasirala od naše tenisačice. Vrljić je u dvoboju devet puta uzimala servis protivnici, ali je i u osam navrata gubila svoj početni udarac. U trećem je setu Nizozemka imala vodstvo do 3:1 i 4:2.

Vrljić će u četvrtfinalu igrati s boljom iz dvoboja Argentinke Dulko i Nijemice Malek.