svi su potreseni

Sportski Manchester ujedinio se nakon terorističkog napada

24.05.2017 u 11:22

Bionic
Reading

Nogometaši Uniteda finale Europske lige igrat će u čast žrtvama terorističkog napada u njihovu gradu. Stravičan zločin u kojemu je poginulo 22 ljudi, a više od 120 ih je ozlijeđeno, ujedinio je ljutite protivnike, momčadi Cityja i Uniteda, a jedan se nogometaš posebno istaknuo svojom gestom

'Užasne vijesti... Moje su misli i molitve uz sve žrtve ovog stravičnog terora i njihove obitelj', napisao je potreseni Yaya Toure i odmah krenuo u akciju prikupljanja pomoći.

Jedan od najobožavanijih nogometaša Manchester Cityja, zvijezda momčadi već sedam godina, odmah je krenuo u akciju. Yaya Toure i njegov menadžer Dimitrij Seluk za početak su donirali 100.000 funti za pomoć žrtvama terorističkog napada i njihovim obiteljima, a potreseni Toure je pokrenuo akciju prikupljanja novca i u samom klubu.

'Slomila ga je vijest o pogibiji osmogodišnje djevojčice... Otišla je na koncert i nije se vratila...', rekao je Toureov menadžer i nastavio:

'On je kao otac i osoba koja je izgubila najbliže (prije nekoliko godina preminuo mu je mlađi brat) posebno emotivno proživio sve što se događalo u Manchesteru. Pogibija te djece za njega je bilo previše... Odmah smo se dogovorili da doniramo novac, da se pomogne žrtvama i njihovim obiteljima. I ja sam roditelj, ne mogu ni zamisliti bol i tugu koju proživljavaju roditelji poginulih.'

  • +2
Manchester nakon terorističkog napada Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Osobnu je dramu proživljavao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola čija je supruga Cristina s kćerkama Valentinom i Mariom također bila na koncertu Ariane Grande. Srećom, preživjele su teroristički napad i iz dvorene izašle neozlijeđene.

Vijesti iz Manchestera potresle su i igrače Uniteda koji danas igraju finale Europske lige protiv Ajaxa u švedskom Stockholmu. Na utakmici će za stradale biti minuta šutnje, a igrači će oko ruke imati crni povez. Kapetan Uniteda Wayne Rooney uoči treninga okupio je suigrače i klupsko vodstvo, svi su zajedno održali minutu šutnje, a otkazali su i sva predviđena druženja s navijačima i medijima.

Oba su kluba, United i City, kao dva najveća i najpoznatija manchesterska brenda, ponudila svu moguću pomoć, čak i svoje stadione kao potencijalna mjesta okupljanja i pomoći onima koji su se izgubili ili ne mogu do svojih odredišta nakon napada. Ujedno će i donirati novac za pomoć.

Javili su se i brojni bivši igrači, među najupečatljivijim porukama je i ona koju je poslao Eric Cantona. 

'Patim s vama... Moje je srce s vama', dio je poruke koju je objavio Cantona.