VPŠ MINERVA

Sportske igre mladih dobile novog partnera

29.11.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Visoka poslovna škola Minerva iz Dugopolja novi je partner INA Sportskih igara mladih.Ova poslovna škola osnovana je prije pet godina i svojim polaznicima od početka izvodi smjerove informatičkog managementa koji su u svijetu priznati i određeni za zanimanja budućnosti

Rastući iz godine u godinu, škola je sklopila suradnju s nizom priznatih domaćih i svjetskih institucija i sveučilišta, pa je tako priznata kao partner prestižnog sveučilišta Cambridge, te sveučilišta Colorado Springs (USA). Programi su tako usklađeni sa svjetskim standardima, a u pripremi su i novi smjerovi.

U uvođenju je i smjer managera sigurnosti i upravljanja kriznim situacijama, te Minerva polako, ali sigurno postaje jedan od najvažnijih obrazovnih centara u regiji i šire. U suradnji sa sveučilištem Cambridge nudi se i međunarodno priznati tečaj poslovnog engleskog jezika.

Savjetnica upravnog vijeća VPŠ Minerva, Zlata Božić-Pavletić izrazila je svoje zadovoljstvo ostvarenom suradnjom i poželjela mnogo uspješnih zajedničkih projekata novim partnerima:

'Veliko mi je zadovoljstvo što je Minerva danas priznata poslovna škola, a u našem obrazovanju pokreće nove trendove donoseći najaktualnija znanja i informacije iz cijelog svijeta u Hrvatsku. Obrazovanje je slično sportu jer također zahtijeva uporan i predan dugogodišnji rad od mladih godina da bi osoba stekla potrebne vještine, formirala se u kompletnog pojedinca i postigla uspjeh u životu.Ova suradnja sa INA Sportskim igrama mladih će nam pomoći da našim srednjoškolcima i osnovcima koji sudjeluju u sportskim natjecanjima pošaljemo poruku i podignemo svijest o važnosti kvalitetnog obrazovanja i stjecanja novih znanja.'

Predsjednik INA Sportskih igara mladih Zdravko Marić također je komentirao započeto partnerstvo: 'Drago mi je da su INA Sportske igre mladih mrežu svojih partnera proširila za jednu suvremenu obrazovnu instituciju kao što je Minerva. Naša je vizija zajednički pripremati mlade ljude za život u kojem trebaju misliti na svoje zdravlje i baviti se sportom, a da pritom ne zanemare svoj profesionalni razvoj i edukaciju.

Iako su vremena teška, nove generacije brzo uče i primaju informacije iz cijelog svijeta, te očekujem da će naši mladi ljudi ulagati u sebe i svoje obrazovanje da postanu stručnjaci u svojim zvanjima, nametnuti se svijetui pronaći rješenja za bolju budućnost', zaključio je Marić.

U želji da se mladim osobama pruži mogućnost za napredovanjem i što boljim obrazovanjem, jedan od budućih planova je osigurati i stipendiju sudioniku INA Sportskih igara mladih.