NAPETOST RASTE

Sport u Ukrajini je zaustavljen, hrvatski nogometaš je još jučer govorio o mirnom životu, a sada se sprema za napuštanje zemlje

23.02.2022 u 19:50

Bionic
Reading

Ukrajinci su prelomili. Sva sportska zbivanja se odgađaju na mjesec dana

Podsjetimo u nedjelju su svi hrvatski državljani koji žive u Ukrajini dobili preporuku da napuste zemlju zbog moguće eskalacije vojnih djelovanja,

Jedan od njih je i sportaš Lovro Cvek, nogometaš Zorje, kluba čija je nominalna adresa u Luhansku, ali koji se od prvih dana sukoba, još od 2014. godine, preselio u Zaporožje koji nas je informira o najnovijim vijestima vezanim uz njegovu sportsku karijeru u napetoj atmosferi u kojoj se sve jače zvecka oružjem.

Lovrin klub bi trebao prema Turskoj gdje bi se pripremao s nadom da neće doći do eskalacije u Ukrajini. U slučaju da klub odustane od ove nakane, Cvek bi se privremeno maknuo u Bugarsku i čekao daljnje uputu.

Još jučer je u razgovoru za tportal rekao kako čelnici kluba vjeruju da neće doći do eskalacije i da će se sve riješiti diplomatskim putem.

'Iskreno, nemam dojam da se događa bilo što zabrinjavajuće. Ljudi žive posve normalnim životima, o sukobima nitko ništa ne govori. I sve mi djeluje mirno. Sve dok ne upalim TV ili dok ne krenem čitati novine, odnosno vrtjeti portale. E onda me hvata glavobolja', još jučer je govorio Cvek, a već danas se planovi mijenjaju.

Nada u diplomaciju i želja za mirnim riješenjem problema je i dalje velika, no političko okruženju dovelo je do preventivnih odlika sportske zajednice koje su se odrazile i na život hrvatskog nogometaša.