INICIJATIVA

Sporazum o suradnji za sve klubove

26.06.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Nakon završetka državnog pojedinačnog atletskog juniorskog prvenstva Agram i Aviokarte.hr najavili potpisivanje sporazuma o svrhovitijem korištenju opreme i objekata te međuklupskoj stručnoj pomoći

Pojedinačno hrvatsko juniorsko atletsko prvenstvo, prema svjedočenju Agramove direktorice Ljiljane Ćulibrk, odlično je organizirala zagrebačka Mladost. Sudjelovali su natjecatelji iz 23 kluba.

Najtrofejniji pojedinac bio je član Mladosti i juniorski reprezentativac na 400 m, putnik na srpanjsko Svjetsko prvenstvo u Barcelonu Mateo Ružić. Prvog dana natjecanja Ružić je osvojio zlatne medalje u utrkama na 400 i u štafeti 4x100 m, a drugog dana u utrci na 800 m (1:53,49) i u štafeti 4x400 m.

Najuspješniji klub bila je Mladost sa 11 zlatnih, dvije srebrne i tri brončane medalje. Odličja su osvajali predstavnici iz svih klubova. Drugi je bio Agram (5, 6, 5), a treći splitski ASK (4, 4, 5).

Nakon završetka prvenstva na stadionu Mladosti uza Savu zagrebački klubovi Agram i Aviokarte.hr najavili su potpisivanje sporazuma o suradnji.

'Pozivamo i ostale klubove da nam se pridruže', istaknuli su Agramov trener Mladen Katalinić i podupiratelj kluba Aviokarte.hr Anđelko Čalušić, danas poduzetnik, nekoć Dinamov atletičar.

Čalušić je već pomagao nekim sportašima, obično na prijedlog i poticaj Ivane Brkljačić.

Sporazum će potpisati u petak. Potpisivanjem žele poslati poruku o prijekoj potrebi međuklupske suradnje, svrhovitijem iskorištavanju objekata i opreme te stručnoj pomoći. Konkretno: ako neki klub ima odlilčnog skakača u dalj, onda je uputno da takav atletičar vježba pod nadzorom trenera uz kojeg će brže napredovati, makar taj tener bio iz drugog kluba.