odrađene dvije vožnje

Splićanka Daria se hrabro spustila sanjkama i izbjegla zadnje mjesto na Igrama

12.02.2018 u 15:01

Bionic
Reading

Njemica Natalia Geisenberger bila je najbrža nakon prve dvije sanjkaške vožnje koje su u ponedjeljak vožene na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je jedina hrvatska predstavnica u tom sportu 27-godišnja Darija Obratov u prvom službenom nastupu na ZOI zauzela 28. mjesto.

Geisenberger je bila najbrža nakon prve dvije vožnje s vremenom 1:32.454, druga je bila još jedna Njemica Dajana Eitberger čiji je zaostatak za vodećom 12 stotinki, a treća Kanađanka Alex Gough sa zaostatkom 19 stotinki.

  • +12
ZOI 2018. Pjongčang Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Obratov, 27-godišnja apsolventica splitskog Kineziološkog fakulteta, do 28. mjesta je stigla s vremenom 1:36.867 i zaostatkom od 4,413 sekunde za Njemicom. Iza njega su ostale Ukrajinka Stetskiv i Austrijanka Platzer koja je odustala.

Treća i četvrta vožnja su na rasporedu sutra, s tim da prva vožnja počinje u 11,50 sati. 

'Sretan sam i zadovoljna nastupom u drugoj vožnji. Imala sam malo greškica u gornjem dijelu staze, ali sam bila zadovoljna,' kazala je prva sanjkašica u povijesti koja predstavlja Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama.

Međutim, u prvo vožnji je imala daleko više problema.

'Nisam zadovoljna s prvom vožnjom. Nisam bila sigurna u sebe jer sam promijenila kut klizaljki. Prije dva dana je bilo toplo pa sam na treninzima vozila pod jednim kutom, jučer je zahladilo, bilo je minus 15 uz snažan vjetar zbog čega sam promijenila kut klizaljki. Prvu vožnju sam praktički vozila na slijepo jer nisam znala hoće li me sanjke slušati ili ne. U drugom nastupu sam išla na sve ili ništa, nisam spuštala nogu i na kraju sam imala čistu vožnju,' kazala je 28-godišnja Obratov.

Mlada Splićanka je posljednjih dana imala problema s leđima pa su doktorica Vlasta Brozičević i fizioterapeut Zoran Pršo imali pune ruke posla.

'Puno su mi pomogli doktorica Brozičević i fizioterapeut Pršo. Posljednja četiri dana sam na injekcijama i tabletama za bolove. Uoči starta sam bila prestrašena hoću li se uopće uspjeti odgurnuti. Kada sam došla na start sve sam zaboravila i dala sam sve od sebe.'