S POLJUDA, NARAVNO

Splićani razgrabili travu!

04.09.2014 u 14:19

  • +5

Prodaja travnjaka stadiona Poljud, komad travnjaka stoji 50 kuna

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović

Bionic
Reading

U Hajduku non-stop smišljaju nove načine zarade. Prodavali su Hajdučko pivo i donji veš s Hajdukovim simbolima, a sada su odlučili prodavati i poljudsku travu

Na Hajdukovom stadionu u srijedu se krenulo s radovima, a kojima je cilj izmjena travnjaka i drenažnih slojeva. Prva je to promjena još od izgradnje poljudske 'školjke', otvorene za Mediteranske igre 1979. Inače, obnova će stajati 3,2 milijuna kuna i financirat će je Grad Split. No u Hajduku nisu odlučili sjediti skrštenih ruku, već su se bacili 'u biznis'.

'Obnovom ćemo dobiti novi treset, novu podlogu, novo navodnjavanje i novu travu, a kad se to napravi, teško da se može više ponoviti odgađanje utakmice zbog kiše ili nekog jačeg nevremena', kazao je Jakša Radnić, voditelj Hajdukova odjela logistike, te dodao kako će radovi trajati oko šest tjedana.

Voditelj Hajdukova Odjela za marketing Aljoša Bašić istaknuo je da se među navijačima Hajduka javio velik interes za kupnju dijela dosadašnjeg travnjaka. I zato su u četvrtak na Poljud stizali brojni zaljubljenici u 'bilu boju' te kupovali komadiće travnjaka veličine 30x30 centimetara po cijeni od 50 kuna.

Na taj način će navijači moći doći do 'isječka povijesti Hajduka' odnosno do dijela travnjaka na stadionu Poljud na kojem su odigrane mnoge povijesne utakmice, kazao je Bašić.

Pojašnjeno je da je iskorištena stanka u hrvatskom nogometnom prvenstvu zbog reprezentativnih nastupa da se obavi obnova travnjaka na Poljudu.