SLOVENCI SE HRABRE

Špiler zaprijetio hrvatskim ambicijama

17.01.2012 u 11:25

Bionic
Reading

Slovenci su prvenstvo započeli porazom i sada im je pobjeda protiv Hrvatske imperativ. O šansama 'fantja' protiv Golužinih izabranika progovorio je David Špiler koji jako dobro poznaje mogućnosti hrvatskih rukometaša

Slovenski reprezentativac koji za kruh zarađuje u Zagrebu u svojem razgovoru za 'Delo' prvo se osvrnuo na nesretni poraz od Norvežana 28:27. Špiler smatra da je razlog gubitka bodova bio pad koncentracije i premekana obrana.

Nakon toga se ovaj srednji vanjski okrenuo prema skorašnjem ogledu s Hrvatskom.

'Imamo dan odmora da sredimo misli i pripremimo se za ono što nas očekuje. Moramo podići glave i usredotočiti se na naš cilj. Hrvati i Islanđani su bolji od Norvežana. Ako ih želimo svladati, moramo odigrati puno bolje. Drugo nam ne preostaje. Ako želimo u drugi krug, moramo promijeniti neke stvari', rekao je Špiler i dodao:

'Hrvate jako dobro znam i zato mogu reći da su jako dobri. No ako poboljšamo obranu i kontru, tada se možemo nadati uspjehu. Moramo pobijediti.'

U slučaju drugog poraza za Slovence, još nije sve izgubljeno, jer bi s pobjedom protiv Islanda i ako mi se poklope drugi rezultati, mogli do drugog kruga.

'Ne želim raditi takve računice. Hrvate jednostavno moramo pobijediti.'