miting za povijest

Spektakl u Zagrebu; stižu olimpijska i europska prvakinja i napadaju rekord!

07.09.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Rekord Boris Hanžeković memorijala na 100 metara prepone sa 12.60 drži olimpijska pobjednica iz Sydneyja Olga Šišigina

Utrka na 100 metara s preponama je kroz povijest zasigurno jedna od najjačih disciplina Boris Hanžeković memorijala i vrlo je teško pobrojati sve olimpijske i svjetske prvakinje koje su nastupile u Zagrebu. I rekord mitinga sa 12.60 drži olimpijska pobjednica iz Sydneyja 2000.

Olga Šišigina i taj rekord već 24 godine uspješno odolijeva svim napadima. No, to bi se u nedjelju 10. rujna moglo promijeniti jer lista sudionica te utrke na 73. Boris Hanžeković memorijalu uistinu je impresivna.

Predvodi je aktualna olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja iz Budimpešte Jasmine Camacho-Quinn, čiji je osobni rekord 12.26, dok je ove sezone trčala 12.31. Osim nje na stadionu Mladosti će trčati i aktualna europska prvakinja Pia Skrzyszowska te Nadine Visser i Amoi Brown, sve tri s osobnim rekordom 12.51.

U takvoj konkurenciji prigodu za nastup imat će i hrvatska prvakinja Ivana Lončarek te naša sjajna juniorka Klara Koščak, pa će ova utka zasigurno privući veliku pozornost hrvatskih ljubitelja atletike.