liga prvaka

Spektakl u osmini finala Lige prvaka: Kovač na Kloppa, Juve protiv Atletica, United na PSG

17.12.2018 u 12:37

Bionic
Reading

Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka Real Madrid će u osmini finala igrati protiv Ajaxa, dok je drugi finalist Liverpool za suparnika dobio minhenski Bayern, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu Uefe u Nyonu...

U Nyonu je održan ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka, čeka nas izuzetno zanimljivo nogometno proljeće i neizvjesni okršaji 'teškaša'.

Prošlosezonski finalist Liverpool, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren i kojeg vodi Jürgen Klopp igrat će protiv minhenskog Bayerna na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Još jedan zanimljiv par osmine finala je svakako okršaj Juventusa i Atletico Madrida, a tu će se na suprotnim stranama naći Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.

Manchester City ide na Schalke, Manchester United na PSG, Tottenham je izvukao Borussiju Dortmund, Olympique Lyonnais Barcelonu, Roma će igrati protiv Porta, a Ajax je dobio teškog suparnika branitelja naslova Real Madrid.

  • +2
Real Madrid - CSKA Moskva, 6. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press

Klubovi su u ždrijebu bili podijeljeni u dva bubnja. U prvom je bilo osam pobjednika skupina, a u drugom osam klubova koji su osvojili drugo mjesto. U osmini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini.

  • +4
Juventus - Manchester United Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Utakmice osmine finala na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20. veljače, dok su uzvrati 5. i 6., te 12. i 13. ožujka. Ove godine finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Ove sezone i to već od osmine finala Liga prvaka će koristiti video tehnologiju (VAR). VAR je u Ligu prvaka trebao biti uveden tek od iduće sezone, ali je UEFA odlučila ranije ga uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Schalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus

Manchester United - PSG

Tottenham - Borussia Dortmund

Olympique Lyon - Barcelona

Roma - Porto

Ajax - Real Madrid

Liverpool - Bayern München