kraj za mourinha?

Navijači Uniteda složni: Jose, spakiraj kofere i odvezi svoj autobus iz Manchestera

17.12.2018 u 10:17

Bionic
Reading

Nije problem izgubiti od boljeg protivnika, no način na koji je Manchester United pao na Anfieldu protiv goropadnog Liverpoola razbjesnio je navijače 'crvenih vragova'. Svima je dosta Josea Mourinha koji, sada je to očito, broji posljednje dane na Old Traffordu

Poraz 3:1 u najvećem nogometnom derbiju boli, no ono što je još i više razljutilo navijače i čelnike Manchester Uniteda je nemoć Mourinhove momčadi na Anfieldu.

Tvrdoglavi Portugalac ne odustaje od svoje defenzivne filozofije, uporan je 'kao mazga', doslovno na svakoj utakmici 'parkira autobus' u svoj šesnaesterac i - čeka. No, Mourinho je, sada je svima to jasno, pročitana knjiga. Najbolje o njegovom trenerskom krahu govori sirova statistika s derbija protiv Liverpoola.

United je na gol 'redsa' pucao samo šest puta u 90 minuta igre, a Liverpool je 'rešetao' De Geu, uputili su nogometaši 'redsa' čak 36 šuteva. Korneri? Liverpool ih je imao 13, a United - dva. Imali su 'redsi' 64 posto vremena loptu u svom posjedu, Unitedu je ostalo 36 posto.

  • +8
Premier liga, Liverpool - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, ono najgore od Uniteda ove sezone tek nas čeka. Naime, Mourinhove su trupe nakon prvih 17 prvenstvenih kola na učinku od 29 zabijenih i isto toliko primljenih golova. Za usporedbu, Manchester United je u cijeloj prošloj sezoni, koju je završio na drugom mjestu, primio - 28 golova!

Jose je 'pročitana knjiga'. Sad je svima to jasno, ponajprije navijačima koji su na društvenim mrežama već krenuli u ofenzivu i po tko zna koji put traže njegovu smjenu. Navodno i čelnici kluba s Old Trafforda slično razmišljaju...