NAJBOLJI BACAČI KUGLE

Spektakl kod zagrebačkih fontana: Amerikanci za povijest!

01.09.2014 u 11:22

  • +11

IAAF Zagreb kod fontana

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Luka Stanzl / Igor Kralj / Michael Kappeler/dpa

Bionic
Reading

Tradicionalni Hanžekovićevev memorijal u 64 godine postojanja na ovogodišnjem će izdanju doživjeti nešto potpuno drugačije. Naime, od 21 sat u ponedjeljak, kod zagrebačkih fonatana okušat će se ponajbolji svjetski bacači kugle

Najveće zvijezde svakako će biti dva Amerikanca - Christian Cantwell, rekorder Hanžekovićeva memorijala (22,22 m) te Reese Hoffa, svjetski je prvak iz Osake 2007. (osobni rekord mu je 22,11).

Iako je obilna kiša zamalo pokvarila 'spektakl kod fontana', nema sumnje kako će Cantwell, Hoffa, Žunić, Mulabegović, Premeru i drugi biti posebno nadahnuti na ovoj zanimljivoj lokaciji.

Inače, osim Hoffe, koji je po mnogima glavni favorit, treba reći kako Cantwell još uvijek drži rekord Hanžekovićeva memorijala od 22,22 metra i to će svakako biti dodatni motiv za njegove protivnike.

Inače, kada je Cantwell u pitanju, treba reći kako u velikoj kolekciji medalja ima: svjetsko zlato iz Berlina 2009., olimpijsko srebro iz Pekinga 2008. te tri svjetska dvoranska naslova: Budimpešta 2004., Valencia 2008. i Doha 2010. godine.

Prema njegovim riječima, u Zagrebu i Hrvatskoj ga ne treba smatrati gostom ili strancem:

'Ovdje je moj prijatelj Nedžad (Mulabegović) i tu mi je, na neki način, drugi dom. Na treningu je prilično dobra obiteljska atmosfera, međusobno se bodrimo i usput se dobro zabavljamo. U Zagreb uvijek dođem nekoliko dana prije mitinga, opustimo se, zabavimo i pojedemo 10 kilograma janjetine', kazao je 34-godišnji Amerikanac Cantwell.

Nekoliko riječi kazao je i o atmosferi…

'Ozračje na stadionu uvijek je jako dobro, meni to dosta znači. I ono najvažnije, uvijek hoćeš pobijediti, a konkurencija je ovdje uvijek iznimno jaka. Svi me ovdje već dobro poznaju, od aerodroma nadalje i stvarno se dobro osjećam. Doći ću opet nekoliko dana prije Hanžeka pa ćemo skoknuti na nekoliko dana do mora.'

Nema sumnje kako će mu 2014. ostati u uspomeni jer lokacija na kojoj će bacati je zaista posebna. Još ako kugla odleti više od 22,54 koliko mu iznosi osobni rekord…

Sve informacije o Hanžekovićevu memorijalu pročitajte OVDJE