NOVI PRETENDENT

Špehar: Kandidirat ću se za predsjednika HNS-a

26.02.2011 u 08:58

Bionic
Reading

Lakrdija oko izbora predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza daleko je od završetka. Borba između Igora Štimca i Vlatka Markovića za čelno mjesto HNS-a pretvorila se u cirkus, a dok se oni bore, nekima je prekipjelo. Tako se legendarni hrvatski nogometaš Robert Špehar odlučio ubaciti u utrku

Hrvatska javnost, ali i međunarodna, već mjesecima prate igrokaz oko Hrvatskog nogometnog saveza. Kako ispada, u ovom trenutku krovna nogometna udruga ima dva predsjednika – Igora Štimca i Vlatka Markovića, ali i dalje se ne zna tko je onaj pravi. I jedan i drugi tvrde da je upravo on pravi.

I dok se cirkusu oko toga tko će biti predsjednik HNS-a ne vidi kraja, postoje i oni kojima se sve to zgadilo i žele svojim utjecajem prekinuti tu agoniju. Tako se u borbu za Rusanovu 13 želi uključiti i predsjednik Osjeka Robert Špehar.

'Nisam grabežljivac za fotelju u HNS-u, Osijek mi je jedina preokupacija, ali znam da probleme koje ima moj klub imaju i svi drugi u HNL-u i nisam znao kako drukčije upozoriti na to. Želim da, kada prevalim 700 kilometara od Osijeka do Zagreba i natrag, u kući nogometa pričamo o problemima u hrvatskom nogometu. Ali o tome je najmanje riječi, uvijek je nešto drugo važnije', kaže Osijekov predsjednik.

Ne želi da se njegovo nezadovoljstvo smatra pokušajem puča.

'Ne želim smijeniti Vlatka Markovića, uostalom, njemu sam dao svoj glas. Sjednicu na kojoj je izabran smatram legalnom, a Markovića legalnim predsjednikom, ali ako dođe do trećega kruga izbora, što ne želim da se dogodi, ja ću se kandidirati. A do tada i dalje poštujem svoju bazu i podržavam Vlatka Markovića', jasan je Špehar u svojoj namjeri.

U utrku za predsjednika HNS-a, ako ne prije, spreman je službeno krenuti za četiri godine.

'Ako sve ostane kao do sada, spreman sam se uhvatiti u koštac s problemima', kaže Špehar.

Telefon mu se, kaže, užario, dobiva podršku.

'To je dokaz da je ljudima dozlogrdilo ovo stanje', poentirao je čelnik Osijeka.

U svojoj bazi, Županijskom nogometnom središtu Osijek, Špeharov istup smatraju preuranjenim.

'HNS ima predsjednika od 17. prosinca, a Špehar je, uostalom, govorio u slučaju "što ako". Zna se procedura kod izbora', kaže predsjednik ŽNS-a Osijek Ante Vučemilović.

'Špehar je rekao da i dalje podržava Vlatka Markovića', dodao je predsjednik sudačke komisije i dopredsjednik HNS-a Željko Širić.

Što s najavom Špeharove predsjedničke kandidature za četiri godine?

'Sve u svoje vrijeme', zaključio je Širić.