PRAVDA JE ZADOVOLJENA

Sparta kažnjena zbog varanja, Pamić oslobođen

22.02.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Češki nogometni savez kaznio je prašku Spartu sa 41.900 dolara, a trenera kluba Jozef Chovaneca suspendirao na deset dana jer se njezini igrači nisu odazvali pozivu u mladu reprezentaciju, a kasnije su nastupili pod lažnim imenima. Kažnjeni su i napadači Václav Kadlec i Tomáš Pekhart na dvije utakmice neigranja

Sparta je kažnjena jer su njezini igrači propustili utakmicu U-21 reprezentacija Češke i Nizozemske zbog virusne infekcije, no dan kasnije su nastupili pod lažnim imenima u prijateljskom dvoboju protiv ruskog prvaka Zenita.

U društvu Pekharta i Kadleca bio je i hrvatski reprezentativac Manuel Pamić koji je također bio 'navodno ozlijeđen', a potom je nastupio noseći tuđe prezime na dresu. No, Pamić je oslobođen jer je konstatirano kako je hrvatski nogometaš natjeran na kršenje propisa.

Sparta je u utakmici Marbella kupa željela švercati svu trojicu igrača, ali su sve otkrili češki novinari koji su pratili Spartine pripreme. Čelnici kluba kasnije su potvrdili da je spomenuti trojac zaista nastupio protiv Zenita, te se ispričali zbog pokušaja prevare.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić pozvao je Pamića za prijateljsku utakmicu protiv Češke u Puli, no branič praške momčadi je otpao s popisa zbog ozljede koljena. No, Pamić je potom istrčao u sudaru sa Zenitom.

'Bio sam ozlijeđen i na terapiji. Trener Chovanec na sastanku nije rekao da ću igrati, ali smo svi zajedno krenuli na utakmicu. Kada smo stigli rekao mi je da se skinem i igram. Dobio sam dres s drugim imenom jer ekonom nije uzeo moj dres,' kazao je Pamić koji je od trenera i čelnika Sparte tražio da se ispričaju HNS-u.

'Dopustili smo Pamiću da preskoči utakmicu nakon što su se javili Spartini liječnici. Ubuduće im očito nećemo moći vjerovati i Pamić će odsad dolaziti na kontrole liječnicima naše reprezentacije,' poručio je hrvatski izbornik nakon utakmice u Puli.