huesca iznenadila

Španjolska Primera ima novu nogometnu senzaciju: Ova će družina prkositi velikima!

22.05.2018 u 09:29

Bionic
Reading

Nogometni klub Huesca dva kola prije kraja Segunde pobjedom 2-0 kod Luga po prvi je put u svojoj pedesetgodišnjoj povijesti izborio plasman među španjolsku nogometnu elitu...

Primera je dobila još jednog Davida koji će sljedeće sezone voditi žestoku bitku protiv bogatih Golijata. Nakon malih Eibara i Girone koji su se posljednjih godina probili među elitu i pokazali da mogu igrati sa svima, sada je to napravila i Huesca, po prvi put u klupskoj povijesti.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Ovaj klub osnovan 1960. godine ima stadion od tek 5500 sjedećih mjesta, a prije desetak godina još je igrao u četvrtoj ligi, no pod trenerom Ferrer Sicilijom zvanim Rubi procvjetao je ove sezone i pokorio španjolsku Segundu.

Huesca je to učinila bez velikih zvijezda, tek uz nekoliko kolumbijskih i argentinskih pojačanja, a mladi 19-godišnji Juan Hernandez sa 16 postignutih golova najviše se istaknuo i sigurno su na njega oko bacili ugledni prvoligaši.

Za plasman u Primeru najzaslužnija je fantastična serija od pet pobjeda uz jedan remi u zadnjih šest kola uvijek izjednačene španjolske druge lige, što je kulminiralo trijumfom kod Luga ovog ponedjeljka 2:0 za nedostižnu prednost od sedam bodova ispred trećeplasiranog Sporting Gijona.

'Osjećam olakšanje. Ovo je najveća sreća koju može osjetiti osoba posvećena nogometu. Gurali smo nekako u dobrim i lošim trenucima i uspjeli smo ovo ostvariti,' izjavio je oduševljeni Rubi nakon trijumfa.

Osim Huesce, u Primeru bi se trebao vratiti i drugoplasirani Rayo Vallecano, dok će za treće mjesto biti vođena borba u dodatnim kvalifikacijama...