ključna promjena

Španjolci uvjereni da je ovo razlog zašto je Rakitić u Barci postao nezamjenjiv

08.10.2018 u 16:53

Bionic
Reading

Dnevnik Marca naglašava kako je Ivan Rakitić postao najkorišteniji nogometaš Barcelone otkad je prešao na bezglutensku prehranu...

Hrvatski 30-godišnji veznjak bio je nezamljenjiv kod Luisa Enriquea s kojim je osvojio Ligu prvaka, Primeru i Kup kralja već u svojoj prvoj sezoni na Camp Nouu, a još ga više koristi novi trener Katalonaca Luis Enrique koji nije mogao zamisliti sastavljanje momčadi bez njega u 2018. godini.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rakitić je danas rekorder po broju odigranih utakmica među profesionalnim nogometašima, a testovi u Barceloni pokazali su da se njegovo tijelo brže oporavlja od suigrača, zbog čega može igrati tako često, a da to ne utječe na Ivanovu fizičku pripremljenost ni zdravlje.

Dnevnik Marca naglašava da je do preobražaja došlo otkad je promijenio svoju prehranu. Izbacio je kruh, tjesteninu i slatkiše. Prešavši na bezglutensku dijetu postao je još moćniji nogometaš.

'Puno mi je to pomoglo,' citira spomenuti ugledni sportski list Ivana Rakitića koji će nadajmo još dugo trajati u vrhunskom nogometu te igrati za hrvatsku reprezentaciju barem do SP-a u Kataru 2024. godine...