U-21 euro

Španjolci 'demolirali' Francuze; fantastični Dani Olmo odveo je 'malu furiju' do finala Eura

27.06.2019 u 23:14

Bionic
Reading

Španjolska U-21 nogometna reprezentacija u polufinalu Eura pobijedila je Francusku čak 4:1. Dinamov 'dragulj' Dani Olmo zabio je gol i bio jedan od najboljih pojedinaca u španjolskim redovima. U finalu će Španjolska igrati protiv Njemačke koja je ranije svladala Rumunjsku 4:2

Francuska je dobro počela utakmicu i nije izgledalo da će doživjeti tako uvjerljiv poraz. Dapače, 'tricolori' su poveli već u 16. minuti utakmice kada je Mateta iz penala zabio za 1:0.

No, u 28. minuti Španjolci su uspjeli izjednačiti, zabio je Roca. Do kraja prvog dijela 'mala furija' je uspjela preokrenuti rezultat. Istina, bilo je podosta frke u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena jer je dosuđen jedanaesterac za Španjolce. Francuzi su dugo negodovali i protestirali, ali na kraju su se ipak morali pomiriti s odlukom.

Oyarzabal je izveo penal i zabio za 2:1...

U nastavku su Španjolci samo potvrdili dominaciju te su bez previše muke dovršili posao. Prvo je u 47. minuti na 3:1 povisio Dani Olmo. Dinamov 'dragulj' bio je jedan od najboljih u reprezentaciji Španjolske, a sjajnu je utakmicu okrunio ovim golom.

Jasno, u Maksimiru svi zadovoljno trljaju ruke jer svaka ovakva partija mu povisuje cijenu za barem pet milijuna eura...

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Za konačnih 4:1 zabio Mayoral u 67. minuti.

Španjolci će u finalu U-21 Eura igrati protiv Njemačke koja je u polufinalu bila bolja od Rumunjske 4:2.

Polufinalisti ovog EURA izborili s plasman na Olimpijske igre 2020, u Tokiju, a finale se igra u nedjelju.

  • +8
Hrvatska - Francuska, Euro U-21, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.