LIGA PRVAKA

Španjolac na Španjolca, velikan na velikana

25.02.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Večeras se igraju preostale četiri utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, a uz prijenos na HTV-u od 20.45 moći ćemo uživati u ogledu madridskog Reala i Liverpoola. Zanimljivo bi trebalo biti i u Londonu, gdje kod Chelseaja gostuje Juventus. Preostali su parovi Villarreal - Panathinaikos te Sporting - Bayern

Večeras su na rasporedu preostala četiri ogleda osmine Lige prvaka, a derbi ove večeri svakako je okršaj u Madridu između Reala i Liverpoola. Ta su dva kluba već pokupila 14 europskih naslova i sigurno će jedan od njih ispasti već u ovoj fazi natjecanja. A kada se zna da su im prvenstva gotovo već pobjegla iz ruku (oba sastava zaostaju za vodećima po sedam bodova), jasno je da će ispadanje iz Lige prvaka biti dodatni razlog za pesimizam i tugu.

Osim toga, ima još nekoliko poveznica između večerašnjih suparnika. Ova su dva sastava, naime, igrala u finalu Lige prvaka 1982. godine, a slavili su 'redsi' sa 1:0. Također, povezuje ih rivalitet trenera. Obojica su Španjolci, a ove su se sezone već sučelili u engleskoj ligi. Naime, sadašnji Realov trener Juande Ramos vodio je Tottenham i Rafaelu Benitezu nanio je prvi prvenstveni poraz u sezoni.

Madridska momčad od dolaska Ramosa ostvarila je devet uzastopnih pobjeda, a jedini poraz dogodio joj se u de(r)biju protiv Barcelone.

Iako Liverpool u posljednje vrijeme ne ostvaruje tako dobre rezultate kao na početku sezone, njihov trener Rafael Benitez očekuje da će njegovi igrači večeras prekinuti sjajnu Realovu seriju i tako se na najbolji način osvetiti kolegi za poraz na White Hart Lineu.

Nama će zanimljiva utakmica biti i između Villarreala i Panathinaikosa, za koji će od prve minute braniti Mario Galinović. Međutim, na klupi će sjediti i Ante Rukavina, koji kod trenera Ten Catea dobiva sve veću minutažu.

Velikim imenima prepun okršaj bit će i u Londonu, gdje će Chelsea (koji je u sličnom položaju kao i Liverpool), dočekati Juventus. 'Juve' se u zadnjih šest utakmica Lige prvaka pokazao kao ljubazan gost jer bodove ostavlja domaćinima, ali sigurno Ranierijeva momčad ne pomišlja u sezoni povratka u elitno natjecanje posustati već u prvoj fazi. Dario Knežević nakon ozljede se vratio na travnjak, ali teško je vjerovati da će istrčati na Stamford Bridgeu. 

Večeras još igraju i Sportin protiv Bayerna. Lisabonska momčad nalazi se pred jednim od najvećih klupskih uspjeha jer dosad nikad nije izborila nastup u četvrtfinalu Lige prvaka, a niti je pobijedila Nijemce u 14 dosadašnjih ogleda.