UOPĆE NIJE BAHATO

Špaco: Važno je kako ćemo mi igrati, a ne Dinamo

21.03.2010 u 11:38

Bionic
Reading

Trener Hajduka Stanko Poklepović na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio je da je optimist uoči prve utakmici polufinala hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama u srijedu u Zagrebu, te je obećao da će njegova momčad igrati bolje no protiv Lokomotive u prvenstvenoj utakmici u subotu u kojoj je Hajduk poražen 2:1

Unatoč dva kiksa u nizu, Hajdukov trener Stanko Poklepović nije bio previše ljut. Kaže da je u karijeri navikao na dobre i loše stvari i da ne pokazuje ljutnju.

'To što ne pokazujem ne znači da me ne pogađa. Samo ja znam kako proživljavam ove dane, ali nema nam druge nego – idemo dalje. Istina, to je HDZ-ov slogan, a ja nisam HDZ-ovac ali ipak – idemo dalje', rekao je Poklepović i dodao.

'Ne zanima nas niti činjenica da smo sami sebi dali gol niti da smo drugi dobili iz penala za koji Oko sokolovo kaže da nije bilo, ne bi nas zanimalo ni da su tri penala dosuđena protiv nas jer mi smo Hajduk i ovakve utakmice moramo pobjeđivati'.

Poklepović se nije složio ni prozivkama da su njegovi igrači bahato najavljivali pobjedu u Maksimiru.

'Nije to bahatost, mi jednostavno živimo u uvjerenju da imamo igru koja će donijeti bodove i pobjede. I to je sve. Čini se da smo ušli u demokratično vrijeme, u kojem ili nitko nikoga ne poštuje ili poštuje svatko svakoga. Čini se da smo mi u ovoj grupi u kojoj nitko ne poštuje nikoga ali to ne znači da će se to i ponavljati u buduće. Naša igra zapinjala je na nekim stanicama i u završnici i tu pogotovo mislim na napad a ne na obranu'.

Usprkos posrtanju Poklepović ne najavljuje drastične promjene u momčadi.

'Moramo usavršiti igru ali bit će pokoja i promjena. Kako ću primjerice, promijeniti Ibričića, kad je on igrač kojeg treba čekati svih 90 minuta. Cijelu utakmicu ga ne vidiš, a onda bljesne i sve ti vrati u jednom potezu. Njega možemo vratiti samo hrabrenjem, davanjem novih prigoda i više slobode u igri.'

Poklepović s optimizmom gleda prema srijedi i ogledu s Dinamom.

'Važno je kako ćemo igrati mi, a ne Dinamo. Optimizam gradim na procesu, a proces je vrijeme i vježba', rekao je Poklepović , ma što to značilo, a na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan, odgovorio uz osmijeh.

'Da postignemo jedan gol, a ne primimo ni jedan'.