RIJEČ IZBORNIKA

Šoštarić nezadovoljan igrom hrvatskih rukometašica: Ništa nije funkcioniralo

10.11.2022 u 23:39

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić nakon 18-26 poraza od Slovenije na startu drugog kruga Europskog prvenstva izrazio je nezadovoljstvo igrom svoje ekipe u napadu u drugom poluvremenu tijekom kojega je postigla samo šest golova

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo se vratili nakon 0-4. Nažalost, dozvolili smo da nam se to ponovi i u drugom poluvremenu. Počeli smo s prebrzim šutovima iz nelogičnih pozicija. Obrambeno je bilo u redu sve do pred kraj utakmice, ali kada u jednom poluvremenu postignete samo šest golova onda o napadačkom dijelu ne treba niti pričati. Sve smo pokušali, ali ništa nije funkioniralo", rekao je Šoštarić koji se požalio i na fizičku pripremu svojih igračica što je vrlo loša vijest pred preostale dvije utakmice koje očekuju Hrvatsku u Ljubljani protiv Danske i Švedske, dviju ekipa kojima je trčanje glavi adut.

"Pitanje je i fizičke spreme i mogućnosti. Ako ćemo moći trčati s Danskom i Švedskom, tada ćemo moći i igrati s njima, ali moramo paziti da zbog fizičke spreme ne padnemo u 'crnu rupu' kao što je to bilo danas i protiv Norveške", dodao je Šoštarić.

Najviše pogodaka postigla je Valentina Blažević, ali svih pet u prvom poluvremenu, dok je u drugom pala što i ne čudi jer zbog ozljede mišića nije niti igrala prethodnu utakmicu protiv Švicarske.

  • +11
EP rukometašica: Slovenija - Hrvatska, 10.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Igor Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Dala sam koliko sam mogla. Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, zabijale golove, a u drugom poluvremenu nam je pala obrana, razbranile smo njihovu golmanicu i onda je bilo teško nadoknađivati razliku pred njihovom publikom", izjavila je Blažević.

Standings provided by Sofascore