MORAO JE OTKAZATI

Šokantna vijest za ljubitelje tenisa. Australian Open bez njega neće biti isti

07.01.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, prisiljen je zbog ozljede propustiti prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, koji je na rasporedu od 16. do 29. siječnja u Melbourneu

"Kad sam između dvije sezone dostigao najbolju razinu forme, ozlijedio sam se napravivši krivi pokret na treningu. Ozlijedio sam butni mišić desne noge", objavio je Alcaraz putem Twittera.

"Naporno sam trenirao da bih bio spreman za Australiju, ali neću moći igrati ni u Kooyongu, ni na Australian Openu. Teško mi je, ali moram biti optimističan, oporaviti se i gledati prema budućnosti. Vidimo se na Australian Openu 2024.", poručio je najmlađi "broj 1" među tenisačima od 1973., kad je službeno započelo rangiranje.

Neigranje u Melbourneu moglo bi Španjolca koštati mjesta na svjetskom tronu, s kojega ga već nakon Australian Opena mogu skinuti trojica tenisača: Norvežanin Casper Ruud, Grk Stefanos Tsitsipas i Srbin Novak Đoković. Nekadašnji "broj 1" nema što braniti, jer mu je prošle godine zapriječen ulazak u Australiju, te bi rekordnim, desetim naslovom u Melbourne Parku ponovno došao na vrh pojedinačne ATP ljestvice.