PROCURILO PRERANO

Šok za Real Madrid; Zinedine Zidane napušta kraljeve jer je našao veći izazov

13.10.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane, koji se zadnjih godina dokazao i kao trener u velikom Real Madridu, glavni je kandidat za izbornika Francuske. Ta vijest vjerojatno nije najbolje legla navijačima Reala...

Naravno, za tako nešto moraju se poklopiti neke stvari. Sadašnjem izborniku Dideru Deschamps mandat na mjestu izbornika Francuske ističe nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. I tome treba dodati da ga javnost ne simpatizira.

Nešto prije toga, nakon što u lipnju završi španjolsko prvenstvo, ističe ugovor i Zidaneu u kraljevskom klubu.

Prema napisima španjolskih medija Zinedine Zidane neće nakon ove sezone ostati na klupi Real Madrida što znači da je kontakt s Francuskim nogometnim savezom, kada je vijest procurila, vjerojatno već uspostavljen. Odlazak s klupe Reala, koji mu zasad nije ponudio novi ugovor, bio bi velik šok za sve igrače uključujući Ronalda i Modrića. Zidaneu bi vođenje Francuske svakako bio velik izazov i novi iskorak u karijeri.

Kako piše Mundo Deportivo Zidane, koji je kao igrač s Francuskom osvojio SP 1998. i 2006. te EP 2000., ima veliku podršku Francuskog nogometnog saveza, većine igrača te naravno navijača. Dakle, stvoreni su svi preduvjeti.

Veću popularnost i karizmu od trenera kao što je ima Zidane, Francuzi u ovom trenutku nisu mogli naći.

  • +3
Zinedine Zidane Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA