Panika se širi Italijom

Šok za Brozovića i ekipu: Zbog koronavirusa odgođene utakmice Serie A, a blokiran je i pristup gradovima s najviše zaraženih

23.02.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Zbog pojave koronavirusa na sjeveru Italije odgođene su čak tri utakmice talijanske Serie A koje su se trebale igrati u nedjelju

Zbog pojave koronavirusa na sjeveru Italije odgođene su čak tri utakmice talijanske Serie A koje su se trebale igrati u nedjelju.

Odgođene su utakmice Atalanta - Sassuolo, Verona - Cagliari i Inter - Sampdorija. Talijanski nogometni savez je odgodio i brojne utakmice u nižim ligama, a javnosti se obratio i talijanski premijer Giuseppe Conte.

'Ispričavamo se svim navijačima zbog otkazivanja sportskih natjecanja, ali moramo biti odgovorni prema svim građanima'.

Nakon što je naglo porastao broj ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu.

Ovo je prvi puta da su zbog ovog opakog virusa odgođene utakmice prve talijanske lige, a ovog vikenda je odgođena i utakmica talijanske druge lige između Ascolija i Cremonesea. Susret koji se trebao igrati u subotu je odgođen samo sat prije početka zbog opasnosti od koronavirusa i to je prvi sportski događaj u Europi otkazan zbog epidemije koja je nastala u Kini.

Agencija ANSA navodi da utakmica otkazana jer je u Ascoli trebao doputovati autobus pun navijača iz Cremone, grada u sjevernoj pokrajini Lombardiji, u kojoj je prijavljeno čak 30 slučajeva oboljelih.

List Gazzetta dello Sport tvrdi da su igrači obje momčadi bile spremne za početak, kada je stigla vijest o odgodi. Otkazana je i utakmica Treće lige između Piacenza i Sambenedettese te još neke utakmice juniora i amatera u regiji Lombardija.