toplak je bivši

Šok u Zaprešiću; najdugovječniji trener Hrvatski Telekom Prve lige dobio otkaz

04.01.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Nakon više od pet i pol godina uspješnog rada u zaprešićkom Interu, Samir Toplak više nije trener 'Diva iz predgrađa'. Na mjesto prvog trenera imenovan je bivši igrač Dinama i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Petrović...

Samir Toplak (49) je na klupu Intera sjeo još u sezoni 2013./2014. kada je zaprešićki klub bio drugoligaš, a Toplak je od tada u Hrvatski Telekom Prvoj ligi Inter vodio na 160 utakmica, ukupno 211 u svim natjecanjima, proveo je ukupno 2072 dana na klupi jednoga kluba u kontinuitetu!

Za usporedbu, u tom je vremenu Hajduk promijenio čak 11 trenera i pet predsjednika, a Dinamo sedam trenera... Prethodno je Toplak u karijeri bio glavni trener bivšeg Varteksa, Cibalije, Gorice i Zeline.

'Pet i pol godina na klupi jednog kluba je strašno, nije da osvajam trofeje pa da me trpe. To povjerenje koje imam tu je nenadoknadivo', kazao je nedavno Samir Toplak koji nije imao razloga očekivati smjenu.

No, čini se kako u Inter ulaze novi ulagači, mijenja se vlasnička struktura te s njom stiže i novi trener. A on je bivši igrač Dinama i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije Željko Petrović (56)!

  • +8
Gorica - Inter Zaprešić, 19. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Posljednji klub koji je Petrović vodio bio je Botev Plovdiv s kojim se rastao u listopadu prošle godine. Kao glavni trener Petrović je vodio i Ado Den Haag, Waalwijk, Boavistu i Urawa Redse, kao pomoćni trener radio je u Utrechtu, Sunderlandu, West Hamu, HSV-u, Feyenoordu i reprezentaciji Srbije. Bio je pomoćnik Ruudu Gullitu i Guusu Hiddinku.