UZ FLIP NAUČITE SVE

Snowboarding je izazov ali i veliki užitak

11.02.2015 u 15:54

Bionic
Reading

Zagrebački snowboard klub Flip svakog će vikenda, dok god na Zagrebačkoj gori bude snijega, organizirati školu snowboardinga. Ovaj u Hrvata sve popularniji sport osvaja mlađe naraštaje svojom atraktivnošću, ali i lakoćom svladavanja osnovnih tehnika koja omogućava da nakon jednog vikenda učenja, mališani, ali i odrasli već mogu kliziti niz planine

Ove se godine obilježava punih 50 godina snowboarda kao sporta koji korijene vuče iz Amerike, a kod nas se ubrzano razvija zadnjih petnaestak godina.

Licencirani instruktori iz Flipa svoj entuzijazam i ljubav prema tom sportu svake godine nastoje prenijeti na što veći broj polaznika. Škola traje dva dana, subotu i nedjelju, a u petak predvečer u prostorijama kluba u Domu sportova, održava se uvodno predavanje i upoznavanje s opremom i tehnikama. Klub polaznicima osigurava i opremu koja se sastoji od snowboarda s vezovima te buca.

Polaznici nakon škole bordanja mogu odlučiti žele li se snowboadingom nastaviti baviti rekreacijski ili natjecateljski. Nakon početnog, Flip omogućava i naprednije tečajeve koji se održavaju i na ozbiljnijim skijalištima od Sljemena.

'Školica', kako je u žargonu nazivaju instruktori i polaznici, definitivno je jedan od atraktivnijih načina boravka u prirodi i na otvorenom, a Zagreb je jedan od rijetkih milijunskih gradova koji tu mogućnost nudi na korak od gradske vreve.

Više informacija o školi snowboardinga možete saznati na web adresi: www.snowboard-flip.hr

Snowboard klub Flip osnovan je u ožujku 2011. godine i jedan je od hrvatskih snowboard klubova s brojnijim članstvom. Posebnost kluba je što veliku pažnju posvećuje radu s mlađim kategorijama. Klub ima i svoje prostorije koje se nalaze na Trgu Krešimira Ćosića 11 (Dom sportova).