DOKTOR SPINA

Snajperska retorika Zdravka Mamića

30.08.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Po treći put u tjedan dana Zdravko Mamić je napunio maksimirski press-centar i još jednom sa svima podijelio što ga muči i veseli

Dinamov izvršni predsjednik prvo je saslušao klupskog direktora Vrbanovića koji je elaborirao temu ulaznica za Ligu prvaka te zatim održao polusatni govor. Iako je napomenuo da je došao nepripremljen, nije ostavio takav dojam.

Poigrao se emocijama te vrlo vješto kombinirao tugu i radost. Ponovno je izostavio bijes, što je njegov kopernikanski napredak u odnosu na slične situacije donedavno. Krenuo je zlom, točnije sotonom, koje kopitima galopira na njega, njegov klub i njegovu domovinu. Iako imena nije spominjao, jasno je da je otrovna strelica bila usmjerena prema Poljudu.

Cijeli scenarij je zaokružio novim napadom, ovog puta na dvojicu kolega, iz Večernjeg lista i Sportskih novosti, kojima je najavio određenu vrstu obračuna u slučaju da teme nastave obrađivati kao što su to učinili ovih dana.

Između ta dva segmenta vladala je ljubav. Počelo je usklikom: 'Ljudi, mi smo u Ligi prvaka', divio se svojim idolima Joseu Mourinhu, princu Harryju i pokojnoj lady Diani te izvijestio o svojim humanitarnim aktivnostima. Što klub, što on osobno pomoći će da se nesretnom malom Stipi spasi oko, uredit će stan i osigurati doživotnu mirovinu Stjepanu Lamzi, kao i Rudiju Belinu kojem će doživotno osigurati elitnu liječničku skrb.

Da to ne bude sve, pobrinuo se završnim krešendom pozvavši sve prodavatelje nekretnina u najljepšem dijelu Šibenika da mu se jave kako bi od njih kupio stan koji će potom pokloniti Miši Kovaču. Ponovio je i obećanje dano prije dva mjeseca u Pleternici da će baš u tom slavonskom selu Dinamo kretati na svaku pripremu za europsku sezonu, pozvao Bad Blue Boyse da potpuno prekinu svoj bojkot i uživaju u blagodatima Lige prvaka, te molio da se sve snage hrvatskog nogometa usmjere u dva susreta reprezentacije koji su pred nama.

Sve je odisalo domoljubljem, brigom za nemoćne te pomirbenim tonovima prema oponentima s tribine. Bez psovki, bez suvišnih epiteta… Zdravko Mamić je usavršio svoj retorički nastup i trenutno je uvjerljivo najkvalitetniji spin doktor na hrvatskoj javnoj sceni. Postao je retorički precizniji od snajpera.