Službeno završena portagA

U Dinamu prelomili i donijeli važnu odluku; nakon što im se Matjaž Kek zahvalio Zoran Mamić imenovan za glavnog trenera, a ostaje i sportski direktor!

22.07.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Nakon što se nekoliko kandidata za glavnog trenera prve momčadi Dinama zahvalilo, među kojima je prvi na listi želja bio Slovenac Matjaž Kek, Uprava kluba donijela je odluku da Zoran Mamić, trenutačni sportski direktor, ostaje i dalje trener prve momčadi

Desetak dana se medijima provlačilo nekoliko imena za glavnog trenera prve momčadi Dinama, a na kraju je donesena možda i najjeftnijija i najlogičnija odluka nakon što se zahvalio Slovenac Matjaž Kek (ostao je izbornik Slovenije) te nakon što očito nisu uspjeli pridobiti aktialnog izbornika Maroka Vahida Halilodžića. Zoran Mamić, koji je tri sezone uspješno vodio klub, imenovan za glavnog trenera prve momčadi Dinama. Iako je u gotovo svim anketama uvjeljivo poveo Robert Prosinečki čini se kako čelnici Dinama ovaj puta nisu željeli slušati bilo javnosti.

Anketu tportala možete pogledati OVDJE.

>> Veliki preokret u Dinamu; 'modri' vratili Marija Gavranovića, a doznali smo i koji je pravi razlog njegovog povratka

Tako su uz kluba poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapetan momčad, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sustav Dinama. To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga.

U trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojili smo pet trofeja, igrali Europa ligu te Ligu prvaka u kojoj pamtimo veliku pobjedu nad Arsenalom u Maksimiru. On je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Filipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inozemnoj trenerskoj karijeri u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. momčadi GNK Dinamo.

Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora. Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem sukladno svjetskoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID 19.