OTKAZI BALABANU I ŠOKOTI!

Službeno: Jurčić trener Dinama, Mamić ostao

05.03.2009 u 16:08

Bionic
Reading

Tijekom sjednice Izvršnog odbora NK Dinamo donesene su odluke koje se ne podudaraju s najavama plasiranim kroz medije. Zdravko Mamić ostao je na poziciji izvršnog dopredsjednika kluba. Marijan Vlak više nije trener, njegovu poziciju preuzet će Krunoslav Jurčić, dok je igrački kadar 'tanji' za dvojicu napadača

Jednoglasnim odlukama 11 prisutnih (od 16) članova Izvršnog odbora odbijena je ostavka Zdravka Mamića koji tako ostaje na svim svojim pozicijama u klubu, dok je trener prve momčadi umjesto Marijana Vlaka postao Krunoslav Jurčić. Ilija Lončarević u prvom govoru nakon sjednice nije ni spomenut.

'Razgovarao sam sa Zdravkom Mamićem jučer navečer i on mi je objasnio svoju želju, zbog silnih pritisaka i prijetnji, da naspusti klub i da ne vrši funkciju izvršnog dopredsjednika. Ja sam to danas stavio na znanje Izvršnom odboru, te sam objasnio Zdravkove argumente, međutim procijenili smo da u ovom trenutku to ne bi bilo dobro ni za njega ni za klub. Prijedlog ostavke je odbijen, iako je Zdravko inzistirao na tome. On ostaje na toj funkciji najmanje do redovne sjednice IO koja je unaprijed najavljena do 30. ožujka. Dakle, gospodin Mamić i dalje je naš izvršni dopredsjednik', obrazložio je predsjednik kluba Mirko Barišić.

'Novi trener Jurčić ima pune ovlasti u formiranju stručnog stožera, što znači da smo s Marijanom Vlakom te njegovim pomoćnikom Hrvojem Braovićem raskinuli ugovor, on će svoj stručni stožer formirati tijekom sutrašnjeg dana, no moram istaći, iako želimo autonomiju trenera, da će se neke njegove želje morati usuglasiti s mogućnostima kluba, odnosno sportskog direktora Zorana Mamića. Drugih kandidata nije bilo. S Ilijom Lončarevićem smo razgovarali, ali ostaje trener Lokomotive. Da budem iskren, ovisi o njemu hoće li se približiti Dinamu', rekao je o toj temi predsjednik.

Na istoj sjednici odlučeno je da klub raskida suradnju s napadačima Tomom Šokotom i Boškom Balabanom.

'Jednoglasna je odluka da se raskine radni odnos s igračima Tomom Šokotom i Boškom Balabanom, sportski direktor i uprava će vidjeti kako to formalno pravno realizirati', završio je Barišić izvještaj.

Naravno, stigla su i pitanja predsjedniku Barišiću. Prvenstveno, što se Vlakove smjene tiće.

'Naša je želja da dođemo do igre koja će biti temelj za Europu. Mi se borimo s jednom stvari koju stalno zaboravljate. Ona je da bez prave, atraktivne igre ne možemo računati na gledatelje. Ta igra zahtjeva drugačiji pristup i radiklane rezove u materiju. Treba nam drugačija spoznaja da se naša momčad može osloniti na igru za Europu. Po novim pravilima lakše ćemo ući u Europu nego po starim. Poljud je bila jedna epizoda koja je sa sportskog stajališta neugodna. Porazi su uvijek neugodni, ali su i normalni. To nije imalo utjecaja na izbor novog trenera'.

Zanimljvo je bilo izlaganje Mirka Gjurašina, člana Nadzornog odbora.

'Puno se raspravljalo o želji dopredsjednika da digne sidro. S punim razumijeanjem za njegove probleme kao iskrenog dinamovca i čovjeka koji za Dinamo puno učino vjerujemo da mu u trenucima ekscesa vezanim uz njegovo ime nije lako, ali smo uvjereni da ovaj klub bez njegovog učinka, pa ako hoćete i temperamenta, ne bi mogao biti to što jest niti ispunjavati visoke ambicije, a pogotovo biti jedan od najuspješniojih izvoznika u Hrvatskoj. Materijalnim sredstvima koja su pribavljena od prodaje igrača bila bi prezadovoljna svaka hrvatska tvrtka. S obzirom da je Zdravko spreman raditi 25 sati dnevno u klubu, jasno da je IO zaključio da treba ostati u klubu. Zdravko Mamić daje Dinamu najveći doprinos .

Stiglo je i pitanje glede usporedbe sportskog kluba s poduzećem koje 'okreće lovu'.

'To što sam rekao odnosilo se samo na uspješnost poslovanja. I ne vjerujem da je to razlog zbog kojeg smo izgubili gledatelje. Podizanjem kvalitete igara trebali bi vratiti gledaoce nazad na tribine'.