INTERES JE GOLEM

Slovenski desant na najveći sportski događaj u zagrebačkoj Areni!

04.02.2015 u 17:09

Bionic
Reading

Ulaznice za zagrebačku skupinu Europskog prvenstva za košarkaše (Eurobasket), što će se od 5. do 10. rujna ove godine održati u Areni, bit će puštene u prodaju od 16. veljače, rečeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u srijedu u Zagrebu

Po prvi puta će Eurobasket biti održan u četiri zemlje - u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Latviji, a zagrebačka Arena ugostit će selekcije Gruzije, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Slovenije i Hrvatske. Bit će najveća košarkaška manifestacija u samostalnoj Hrvatskoj, a po zanimanju svakako jedan od najiščekivanijih sportskih događaja u Europi ove godine.

'Već u ovom trenutku rezervirano je oko 50 posto ulaznica, a vjerujemo da će, s obzirom da imamo najjeftinije ulaznice od svih zemalja-domaćina, Arena biti ispunjena u svih pet dana prvenstva. Pozivamo hrvatske ljubitelje košarke da svakako požure s kupnjom karata jer već prvoga dana, 5. rujna igramo sa Slovenijom, a interes slovenskih ljubitelja košarke je već sada golem. Slovenci u pravilu puno ranije kupuju ulaznice od hrvatskih navijača, najavljeni su već i navijački vlakovi iz Sloveniju samo za utakmicu s Hrvatskom, pa smo morali poduzeti neke korake kako bi hrvatskim navijačima omogućili da u velikom broju dođu u Arenu bodriti našu reprezentaciju. Napravit ćemo kampanju u medijima, a određeni dio ulaznica otići će županijskim savezima, klubovima i sponzorima', kazao je direktor Eurobasketa Boris Jakimenko.

On je dodao kako će se ulaznice prodavati preko agencije Eventim po cijeni od 75 do 250 kuna, a jedna osoba moći će kupiti najviše osam ulaznica. Prvi dio prodaje ulaznica započet će 16. veljače i trajati sve do 14. ožujka, a u tom periodu će se prodavati paketi ulaznica za svih pet utakmica pojedine reprezentacije i to u ograničenoj količini, dok će od 15. ožujka do 15. travnja u prodaju ići ulaznice za pojedinačne utakmice.

'Uobičajeni kapacitet Arene je nešto manje od 15 tisuća mjesta, no FIBA Europe zahtijeva posebna mjesta za TV komentatore i novinare iz pisanih medija, te markenstinški prostor, pa će tako kapacitet dvorane za Eurobasket 2015 biti oko 13.500 mjesta. Ne sumnjamo u uspjeh našeg domaćinstva, a generalna proba bit će turnir u Areni od 26. do 28. kolovoza na kojem će nastupiti Hrvatska, BiH, Izrael i Estonija. Nadamo se da ćemo profitirati i na sportskom planu, te da će naša reprezentacija dogurati jako daleko', zaključio je Jakimenko.


Poseban gost konferencije bila je direktorica u FIBA Europe Monica Puchner, koja je uvjerena da će Hrvatska dobro odraditi svoj dio Eurobasketa 2015.

'S dobrim razlogom smo dali domaćinstvo Hrvatskoj za domaćina jedne od skupina. Hrvatska ima ljude koji znaju organizirati velike sportske događaje, vaša zemlja je bila izvrstan domaćin nekoliko turnira mlađih kategorija, a dvorana Arena u Zagrebu udovoljava svim našim kriterijima. Hrvatska je prava košarkaška nacija i ne sumnjamo da će sve utakmice biti jako posjećene. U FIBA Europe smo također svjesni i sigusnosnih aspekata organizacije, pogotovo prvoga dana kada se sastaju Hrvatska i Slovenije, te Grčka i Makedonija, pa ćemo svakako, u suradnji s organizatorima, posebnu pažnju posvetiti i sigurnosti', kazala je Puchner.

Organizacija Eurobasketa 2015 prvotno je oduzeta Ukrajini zbog ratnog stanja u toj zemlji, a utakmice prve faze, u kojoj će nastupiti 24 ekipe, odigrat će se u Zagrebu, francuskom Montpellieru, Berlinu i Rigi. Druga faza i završnica od 12. do 20. rujna odigrat će se u francuskom gradu Lilleu.