zahtjevan izbornik

Slovenija je hit! Bod ih dijeli od Eura 2024, ali Kek nije zadovoljan; evo zašto

18.10.2023 u 11:01

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Slovenije sve je bliže plasmanu na Euro 2024. koji se igra u Njemačkoj

Slovenski izbornik Matjaž Kek, koji je u hrvatskom nogometu na klupi Rijeke ostavio dubok trag, upisao je i četvrtu pobjedu u nizu u kvalifikacijama za Euro 2024. Pogotovo su odjeknule posljednje dvije pobjede, kod kuće protiv Finske (3:0 i u gostima protiv Sjeverne Irske 0:1).

S tih devet bodova Slovenija, koja je uz Dansku na vrhu skupine (obje reprezentacije imaju po 19 bodova), stigla je nadomak plasmana na Euro 2024.

U studenom, u posljednje dvije utakmice, Slovenija ide u goste Danskoj, a nakon toga kod kuće dočekuje Kazahstan. Naime, Sloveniji treba još jedan bod da se i službeno plasira na Euro 2024.

Dok je protiv Finske s dva gola dominirao 20-godišnji napadač Benjamin Šeško, u Belfastu je jedini gol zabio bivši vezni igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin. Naime, već u petoj minuti zabio je iz slobodnog udarca i do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

'Čestitam dečkima na 19 bodova u kvalifikacijama. Zasluženo su pobijedili i pogled na tablicu je zaista lijep. Želim se natjecati i pobjeđivati. Znali smo kako moramo igrati u Belfastu. Ne zanima me dojam, volim igrati pragmatično', kazao je nakon utakmice slovenski izbornik Matjaž Kek koji ipak nije potpuno zadovoljan. Evo što traži od svojih igrača, želi da budu mangupi!

'Možda smo trebali biti još čvršći. Ne smijemo dopustiti da nas udaraju po nogama. Moramo biti još arogantniji, igrati drsko tj. nekako više uličarski. U napadu nismo bili najbolji jer mogli smo utakmicu i ranije odlučiti drugim golom. No, znamo da nikome nije lako u Belfastu', dodao je Kek. Usput je i poslao poruku igračima, ali i navijačima. Jer samo jedan bod ih dijeli od Eura…

'Važna je samo sljedeća utakmica, a to je susret s Danskom. Nikako ne želim ići tamo s mislima da je to priprema za Kazahstan. To je susret s velikom reprezentacijom i veliki izazov za nas. Ova je skupina čudna i zahtjevna. Imamo reprezentativne prozore usred klupske sezone i nije jednostavno, a tako će biti i u studenom. Nadam se da će studeni biti sretan za nas. Sada smo u položaju kojeg smo htjeli i koji smo izborili', završio je Kek koji, kako god se okrene, radi čuda s reprezentacijom Slovenije koja se uoči zadnje dvije utakmice našla u komotnoj situaciji. Za razliku od nekih drugih reprezentacija iz regije…

Standings provided by Sofascore